Domácí čabajky z udírny

Domácí čabajky z udírny Zdroj: Karla

Pokud máte doma udírnu, udělejte si tyto vynikající domácí čabajky.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Střední
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 100

Ingredience

Suroviny:
Hovězí maso 3 kg
Vepřové maso 7 kg
Sůl 25 dkg
Paprika 20 dkg
Pálivá paprika 4 dkg
Pepř 4 dkg
Česnek lisovaný 5 dkg
Kmín 2 dkg
Moučkový cukr 5 dkg
Na plnění
Špejle 15 ks
Vepřové střevo 20 

Postup přípravy

1.

Maso pomelete na hrubo a všechny ingredience míchejte dohromady tak dlouho, dokud maso nezačne jakoby "chlupatět".

2.

Pak touto směsí naplňte střeva a vždy po 15 cm zatočte, konce střev uzavřete pomocí špejle.

3.

Během plnění se vzduchové bubliny propíchnou jehlou.

4.

Měli byste udit ovocným dřevem 6 hodin na 70-80°C.

Publikováno: 1. 8. 2017 08:00 Nahlásit obsah