Domácí čabajky z udírny

Pokud máte doma udírnu, udělejte si tyto vynikající domácí čabajky.
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Střední
Potřebný čas:
60 minut
Počet porcí:
100
Ingredience
Suroviny:
Hovězí maso
3 kg
Vepřové maso
7 kg
Sůl
25 dkg
Paprika
20 dkg
Pálivá paprika
4 dkg
Pepř
4 dkg
Česnek lisovaný
5 dkg
Kmín
2 dkg
Moučkový cukr
5 dkg
Na plnění
Špejle
15 ks
Vepřové střevo
20
Postup přípravy
1.
Maso pomelete na hrubo a všechny ingredience míchejte dohromady tak dlouho, dokud maso nezačne jakoby "chlupatět".
2.
Pak touto směsí naplňte střeva a vždy po 15 cm zatočte, konce střev uzavřete pomocí špejle.
3.
Během plnění se vzduchové bubliny propíchnou jehlou.
4.
Měli byste udit ovocným dřevem 6 hodin na 70-80°C.