Domácí kečup snadno a rychle

Domácí kečup snadno a rychle Zdroj: www.shutterstock.com

Kečup je dnes už nepostradatelnou součástí našich lednic. Dáváme si ho s hranolky, se špagetami, přidáváme ho do hotdogů i burgerů. Co takhle vyrobit si svůj vlastní zdravý kečup bez zbytečných konzervantů a zahušťovadel?

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 10 minut
Počet porcí: 1

Ingredience

Menší cibule 1 ks
Oregáno 0.25 lžiček
Sušený česnek 0.25 lžiček
Citrónová šťáva 1 lžíce
Voda 0.5 hrnků
Menší jablko 1 ks
Rajčata 1 kg

Postup přípravy

1.

Příprava domácího kečupu je velmi jednoduchá. Všechny ingredience smíchejte a následně rozmixujte najemno. Alternativou k rajčatům je 400 g rajčatového protlaku bez soli.

2.

Domácí kečup přelijte do lahve či sklenice a dejte do lednice. Tady vám vydrží asi 10 dní, jenže je tak dobrý, že tak dlouho většinou nevydrží.

Publikováno: 18. 8. 2017 11:37 Nahlásit obsah