Domácí Salko s různými příchutěmi

Tomu, kdo rád mlsá, nemusíme Salko nějak dlouze představovat. Sladké, zahuštěné mléko, které jsme milovali jako děti a ani v dospělosti si ho čas od času neodepřeme. My vám poradíme, jak si tuto sladkou pochoutku, kterou využijete i během pečení, vyrobit v pohodlí domova a navíc mnohem levněji!
Ingredience
Postup přípravy
Do hrnce si nalijte mléko, přidejte cukr a máslo. Začněte směs prudce zahřívat a ve chvíli, kdy se začne vařit, stáhněte plamen a za neustálého míchání ji vařte 20 - 40 min.
Čím déle budete Salko vařit, tím hustší bude. Nezapomínejte ani na to, že ve chvíli, kdy Salko vychladne, začne tuhnout.
Karamelové Salko: V hrnci nejdříve nechte zkaramelizovat cukr společně s máslem a až poté přilijte mléko. Dále už postupujte podle předchozího receptu.
Pikao: Stačí, když do již zhoustlého Salka prosejete porci Holandského kakaa.
Tento recept vydá asi na 300 g Salka.