Jednoduchá omáčka z pečených rajčat

Jednoduchá omáčka z pečených rajčat Zdroj: shutterstock.com

Potřebujete chutnou omáčku na těstoviny? Základ na pizzu? Nebo si chcete udělat výbornou rajčatovou polévku? Pak začněte s tímto jednoduchým receptem na skvělou domácí rajčatovou omáčku. Omáčku můžete mít v lednici nebo v mrazáku připravenou pro každou příležitost. A že jich nebude málo. Rajčatová omáčka najde své využití téměř u každého jídla.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 5

Ingredience

Sůl a čerstvě namletý pepř
Hrst čerstvé bazalky
Olivový olej 70 ml
Hlavička česneku 1 ks
Malá nebo středně velká rajčata 2 kg

Postup přípravy

1.

Troubu předehřejeme na 120°.

2.

Rajčata rozprostřeme na plech s pečicím papírem. Přidáme stroužky česneku a zakápneme olivovým olejem. Rajčata s olejem promícháme. Přidáme natrhané lístky bazalky a dochutíme solí a čerstvě namletým pepřem.

3.

Pečeme, dokud rajčata nezměknou a nezačnou praskat.

4.

Po upečení necháme rajčata s česnekem vychladnout. Následně rozmixujeme mixérem do požadované hustoty. Je na nás, zda budeme chtít v omáčce nechat kousky rajčat, nebo ji raději rozmixujeme do hladka.

5.

Omáčku nalijeme do zavařovací sklenice nebo do krabiček, pokud ji budeme chtít zamrazit. Uchováváme v chladničce a spotřebujeme do 1 týdne nebo v mrazáku, kde vydrží až 4 měsíce.

Autor:
Publikováno: 17. 7. 2018 15:13 Nahlásit obsah