Kotlety s javorovým sirupem

Kotlety s javorovým sirupem Zdroj: Shutterstock.com

Pravda, zní to trochu nezvykle, ale přesto se dá sirup velmi dobře kombinovat s vepřovým masem. Chce to jen umět nekonvenčně přistupovat k receptům, které vypadají poněkud exoticky.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

Suroviny:
Máslo 150 g
Jablečný mošt 250 ml
Čerstvý nebo sušený tymián dle chuti
Sůl a pepř dle chuti
Vepřové kotlety 4 ks

Postup přípravy

1.

Vepřové kotlety silné přibližně 2 cm (báječně také chutnají krůtí řízky) omyjeme, osolíme a podle chuti opepříme. Potom kotlety po obou stranách dozlatova osmahneme na přepuštěném másle.

2.

Vepřové kotlety přeložíme do ohnivzdorné misky a po obou stranách potřeme javorovým sirupem, posypeme čerstvým nebo sušeným tymiánem a zalijeme přírodním jablečným moštem.

3.

Necháme dusit v troubě vyhřáté na 180 stupňů, dokud se šťáva neodpaří a spodní strana kotlet nezkaramelizuje. Podáváme s paprikovými lusky plněnými nadrobno nakrájenými bramborami na loupačku přelitými ochucenou majonézou.

Publikováno: 3. 10. 2019 14:58 Nahlásit obsah