Kotlety s javorovým sirupem

Pravda, zní to trochu nezvykle, ale přesto se dá sirup velmi dobře kombinovat s vepřovým masem. Chce to jen umět nekonvenčně přistupovat k receptům, které vypadají poněkud exoticky.
Ingredience
Postup přípravy
Vepřové kotlety silné přibližně 2 cm (báječně také chutnají krůtí řízky) omyjeme, osolíme a podle chuti opepříme. Potom kotlety po obou stranách dozlatova osmahneme na přepuštěném másle.
Vepřové kotlety přeložíme do ohnivzdorné misky a po obou stranách potřeme javorovým sirupem, posypeme čerstvým nebo sušeným tymiánem a zalijeme přírodním jablečným moštem.
Necháme dusit v troubě vyhřáté na 180 stupňů, dokud se šťáva neodpaří a spodní strana kotlet nezkaramelizuje. Podáváme s paprikovými lusky plněnými nadrobno nakrájenými bramborami na loupačku přelitými ochucenou majonézou.