Kynuté těsto na pizzu a smetanový základ

Pizza je jedním z nejoblíbenějších jídel na světě. Statistiky uvádějí, že se jí ročně prodá kolem 5 miliard. Pizza je také jedním z oblíbených rychlých jídel, které si připravujeme doma, nabízí totiž spoustu možností a variant. Dnes vám přinášíme recept, jak na kynuté těsto na pizzu, a jak si připravit i skvělý smetanový základ.
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
20 minut
Počet porcí:
2
Ingredience
Kynuté těsto na pizzu
Droždí kostka
Voda
250 ml
Mořská sůl
1 lžíce
Olivový olej
1 lžíce
Hladká mouka
500 g
Smetanový základ
Oregáno
dle chuti
Česnek
dle chuti
Olivový olej
dle chuti
Sůl a pepř
dle chuti
Smetana - podle velikosti pizzy
Postup přípravy
1.
Všechny ingredience na těsto smícháme a necháme kynout zhruba půl hodiny na teplém místě. Těsto vychází na dvě menší nebo jednu velkou pizzu.
2.
Ingredience na smetanový základ smícháme, zakápneme olejem a aplikujeme na těsto pizzy.
3.
Pečeme v rozehřáté troubě na 150 stupňů asi 8 - 10 minut.