Kynuté těsto na pizzu a smetanový základ

Kynuté těsto na pizzu a smetanový základ

Pizza je jedním z nejoblíbenějších jídel na světě. Statistiky uvádějí, že se jí ročně prodá kolem 5 miliard. Pizza je také jedním z oblíbených rychlých jídel, které si připravujeme doma, nabízí totiž spoustu možností a variant. Dnes vám přinášíme recept, jak na kynuté těsto na pizzu, a jak si připravit i skvělý smetanový základ.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 2

Ingredience

Kynuté těsto na pizzu
Droždí kostka
Voda 250 ml
Mořská sůl 1 lžíce
Olivový olej 1 lžíce
Hladká mouka 500 g
Smetanový základ
Oregáno dle chuti
Česnek dle chuti
Olivový olej dle chuti
Sůl a pepř dle chuti
Smetana - podle velikosti pizzy

Postup přípravy

1.

Všechny ingredience na těsto smícháme a necháme kynout zhruba půl hodiny na teplém místě. Těsto vychází na dvě menší nebo jednu velkou pizzu.

2.

Ingredience na smetanový základ smícháme, zakápneme olejem a aplikujeme na těsto pizzy.

3.

Pečeme v rozehřáté troubě na 150 stupňů asi 8 - 10 minut.

Autor:
Publikováno: 11. 9. 2017 14:00 Nahlásit obsah