Netradiční marináda na všechno

Netradiční marináda na všechno Zdroj: www.shutterstock.com

Marináda je základem pro správné naložení masa. Jaké pak by bez ní bylo grilování? Určitě by jsme si nepochutnali tak, jako když je maso pořádně šťavnaté a má kořeněnou chuť. Naučte se naši marinádu, která se hodí pro všechny typy masa a budete spokojeni!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 10 minut
Počet porcí: 10
Maso marinujeme nejméně 3 hodiny, ideálně však 24 hodin. Marinádu můžeme použít na maso, zeleninu či uzeninu. Hodí se opravdu na všechno.

Ingredience

Marináda
Cibule 2 ks
Česnek 4 stroužky
Rostlinný olej 100 ml
Magi 2 lžíce
Med 1 lžíce
Kečup 2 lžíce
Pepř 1 špetka
Plnotučná hořčice 1 lžíce
Majoránka 1 lžička
Kari koření 1 špetka
Rozmarýn 1 špetka
Sůl 1 špetka
Citrónová šťáva 2 lžíce

Postup přípravy

1.

Do mixéru vložíme 2 cibule, 4 stroužky česneku, 100 ml oleje, 2 lžíce magi, 1 lžíci medu, 2 lžíce kečupu, špetku pepře, 1 lžíci plnotučné hořčice, 1 lžičku majoránky, špetku kari koření, špetku rozmarýnu, špetku soli, 2 lžíce citronové šťávy.

2.

Vše rozmixujeme.

Autor:
Publikováno: 1. 6. 2017 10:04 Nahlásit obsah