Kategorie Tipy a triky

Článek
Garden Food Festival přilákal do Dolních Vítkovic tisíce lidí
Garden Food Festival přilákal do Dolních Vítkovic tisíce lidí Milovníci kvalitní gastronomie se o víkendu sešli v Dolních Vítkovicích, kde se konala největší gurmánská akce Moravskoslezského kraje Garden Food festival Ostrava. Během dvou dnů do areálu zavítalo 11 tisíc návštěvníků včetně dětí.
Článek
Když vám v kuchyni dojde některá surovina, víte, čím ji máte nahradit?
Když vám v kuchyni dojde některá surovina, víte, čím ji máte nahradit? Stane se to každé z nás - máte naplánované jídlo, které chcete nachystat, ale až při vaření zjistíte, že vám něco chybí. Co s tím? My víme, jak chybějící suroviny nahradit.
Článek
Steak z pračky k večeři? I to je možné
Steak z pračky k večeři? I to je možné Student grafického designu přišel s revolučním a zároveň lehce šíleným nápadem. Iftach Gazit z Izraele si své jídlo vaří v pračce. Vlastně pere. Nevěříte? Chyba!
Článek
Garden Food Festival míří znovu do Ostravy. Nabídne i souboj baníkovce Kašpárka a sparťana Punčocháře
Garden Food Festival míří znovu do Ostravy. Nabídne i souboj baníkovce Kašpárka a sparťana Punčocháře Do Ostravy se po roce vrací Garden Food Festival. Přehlídka špičkového jídla a pití pod širým nebem se opět zabydlí v Dolních Vítkovicích, tentokrát 5. a 6. května. Asi největším lákadlem bude ostrý souboj kuchařských hvězd v duchu fotbalových utkání Baníku Ostrava a Sparty Praha v podání Radka Kašpárka a Jana Punčocháře.
Článek
Vypěstujte si vlastní avokádo
Vypěstujte si vlastní avokádo Hruškovice přelahodná, neboli avokádo. Superpotravina s mimořádným obsahem mastných kyselin, draslíku, mědi, magnezia, fosforu a hromady vitamínů. Tohle exotické ovoce si snadno vypěstujete doma. Nebo alespoň jeho krásný strom.
Článek
Nastal čas medvědího česneku. Ano, už roste!
Nastal čas medvědího česneku. Ano, už roste! Co může být krásnějšího než začátek jara a plánování kulinářských experimentů z čerstvých bylin. Jednou z takových bylin je i medvědí česnek. Určitě jste o něm hodně slyšeli. Jeho čas výskytu se právě naplnil a máte přibližně měsíc na jeho sklizeň.
Článek
Gastronomie Vietnamu: Mnohem víc, než jen Phở
Gastronomie Vietnamu: Mnohem víc, než jen Phở Kdo by neznal Phở Bo, nejoblíbenější vietnamskou polévku. U ní to ale zdaleka nekončí! Vietnamská kuchyně je velmi sofistikovaná a má silný filozofický základ - řídí se filozofií pěti elementů v pěti základních chutích: ostrá (železo), kyselá (dřevo), hořká (oheň), slaná (voda) a sladká (země).
(68) Načíst více