1DÍL: Jak na nehody v kuchyni?

1DÍL: Jak na nehody v kuchyni? Zdroj: shutterstock.com

Každé hospodyňce se sem tam něco nepodaří, to je jasná věc. Je třeba ale zachovat chladnou hlavu a nezpanikařit. Vyzkoušejte naše triky, aby se již žádná chybička nevloudila, a nikdo nic nepozná.

Při pečení klesne těsto

To se nám může přihodit v případě, že jsme do těsta daly více tekutin, než je uvedeno v receptu. Dalším důvodem může být nadměrné hnětení elektrickým šlehačem. V obou případech těsto pěkně naběhne a pak klesne. Je zapotřebí těsto šlehačem nezpracovávat příliš vehementně a držet se přesně předepsaného množství.

Jak na trojobal?

Řízky se odjakživa obalují v trojobalu, nejprve v hladké mouce, vajíčku a nakonec ve strouhance. Mnohem lepší je však použít místo hladké mouky hrubou mouku. K masu perfektně přilne a plátek masa bude po usmažení šťavnatější. Řízek navíc bude křupavější a obal z něj nebude při smažení padat.

Zdroj: shutterstock.com

Cukroví nejde sundat z plechu

Cukroví musíme z plechu sundat ihned po upečení, jinak se k plechu přilepí a jen těžko jej sundáme bez poškození. Jestliže jsme moment sundání promeškali, je dobré plech znovu vložit do vyhřáté trouby a po vytažení cukroví odebrat.

Příliš osrté jídlo

Ujela vám ruka při dochucování a jídlo pálí tak, že to strávníci nedají, můžete zkusit zachránit situaci přidáním mléka, jogurtu, čerstvé citronové šťávy nebo trochu vývaru. Druhou možností je zvětšit objem jídla. Jestli máte dost surovin, začněte v dalším hrnci znovu a pak pálivou variantu spojte s nepálivou.

Krémový dort se špatně krájí

Abychom krém při krájení dortu netlačily ven, rozkrájíme vrchní část korpusu na požadovaný počet kousků a teprve potom ho uložíme na krémovou vrstvu.

Autor:
Publikováno: 4. 6. 2018 12:48 Nahlásit obsah