20 jídel, co vás pomalu zabíjí

Věděli jste, že mezi jídly, co denně jíte, jsou i ta, která vás pomalu zabíjí? Většina z nás má ve svém jídelníčku několik z těchto jídel, ale když je všechny spojíte, získáte vražednou kombinaci a brzy budete muset změnit své zvyklosti. Takže přemýšlejte o tom, co jíte, a začněte se správně stravovat již dnes.
1. Konzervovaný rajský protlak
Konzervovaný rajský protlak je skrytý zabiják. Je nečekaným zdrojem cukru a nikdy by vás nenapadlo, že jeho konzumace může vést ke zvýšenému riziku obezity, cukrovky, srdečních chorob a dokonce i zubnímu kazu. Abychom se těmto potížím vyhnuli, udělejte si raději protlak z čerstvých rajčat sami, nebo kupujte rajčatové pyré bez přidaného cukru a soli a sami si jej dokořeňte. Nebo aspoň kupujte značky s menším množstvím cukru a soli.
2. Limonády
Sycené nápoje nebo limonády jsou jedním z vašich největších nepřátel. Dokážou zničit všechno od vaší kůže, přes hodnoty hladiny cukru, po vaše hormony a náladu. Zapomeňte na reklamy a etikety, které vám tvrdí, že jsou pro vás dobré, nebo že obsahují živiny a vitamíny. Všechno je to jen spousta cukru, barviv a konzervantů. A verze bez cukru nejsou o nic lepší, protože obsahují škodlivá umělá sladidla. Kupte si mixér nebo odšťavňovač, a udělejte si vlastní šťávu, prosím. A pokud vám chybí bublinky, vždycky můžete do své domácí šťávy přidat perlivou vodu, a máme hotovo.
3. Cukr
Jestli máte sladký jazíček, existují mnohem zdravější způsoby, jak upokojit vaše bažení. Cukr je vysoce návykový, a nejen že zvyšuje hladinu v krvi a vytváří tuk, může vést i k srdečním chorobám. Vyhněte se cukru jak můžete, abyste snížili riziko cukrovky, rakoviny, obezity, srdečních chorob, a spousty dalších potíží. Užijte si mísu ovoce, nebo přidávejte do svých receptů místo cukru med.
4. Uzeniny
Uzeniny jako salámy, šunka, atd. jsou plné dusičnanů, sodíku, konzervantů a aditiv. Všechny tyto látky můžou zvýšit riziko rakoviny, srdečních chorob, cukrovky, a dokonce způsobují i problémy s chováním a potíže s učením u dětí. Abyste se vyhnuli negativním účinkům, volte raději uzeniny od svého místního řezníka než ze supermarketů, anebo ještě lépe, naučte se jim vyhýbat.
5. Rostlinný olej
Rostlinný olej je součástí naší kuchyně a ani o něm moc nepřemýšlíme. Ale některé z těchto olejů jsou geneticky modifikované a ještě ani nemáme ponětí jaké dlouhodobé účinky tyto produkty mohou způsobovat. Navíc, rostlinné oleje obsahují nebezpečné nenasycené tuky, které mohou spustit kardiovaskulární choroby, obezitu, rakovinu a Alzheimerovu chorobu. Vždy se podívejte na etiketu, a pokud je olej rafinovaný, vyhněte se mu obloukem protože obsahuje volné radikály, které napomáhají rakovinnému bujení, urychlují stárnutí a působí všechny druhy potíží. Volte zdravé alternativy jako olivový, kokosový nebo avokádový olej.