5 triků, díky kterým si upečete naprosto perfektní pizzu!

5 triků, díky kterým si upečete naprosto perfektní pizzu! Zdroj: pixabay.com

Pizza je jednoduše řečeno geniální pokrm a hodí se téměř při každé příležitost. Jenže připravit si ji doma tak, aby chutnala jako v pizzerii, není tak úplně jednoduché. Ovšem s následujícími 5 triky to zvládnete jak nic!

Základem je těsto

Co budete potřebovat:

  • 900g mouky
  • 10g čerstvých kvasnic
  • 0,5l vody
  • 10g rostlinného či olivového oleje
  • 20g mořské soli

V misce si rozdrťte droždí ve studené vodě a míchejte, dokud se úplně nerozpustí. Poté přidejte 450g mouky a důkladně promíchejte, aby se nevytvořily hrudky. Následně přimíchejte zbývající mouku a sůl.

Přidejte olivový olej

Pokud chcete, aby vaše těsto bylo pružné a elastické, je lepší přidat do této směsi olivový olej. Důkladně znovu vše promíchejte a poté si těsto přeneste na pracovní plochu, kde jej hněťte, dokud nebude lepkavé. Zdroj: pixabay.com

Těsto si rozválejte ručně

Rozdělte si těsto na několik kusů a dejte jej odpočinout přibližně na hodinu při pokojové teplotě, dokud se jeho objem nezvětší dvakrát. Následně si těsto posypte moukou a začněte jej tahat směrem ze středu ven. Okraje vašeho těsta by měly být o něco silnější – chcete přece mít pěknou a lahodnou kůrku.

Udělejte si křupavou pizzu

Plech, na kterém budete pizzu péct, si potřete olivovým olejem a posypte moukou, aby se k plechu nepřilepila. Předehřejte si troubu na 180 – 200°C a pečte přibližně 10 minut.

Ozdobte si ji

Nikdy na klasickou pizzu nedávejte více jak tři polévkové lžíce omáčky. Také není pravidlem, že musíte použít jen tradiční rajčatovou, můžete vyzkoušet například sýrovou či smetanovou. Důležitá je také konzistence omáčky, neměla by být příliš řídká, jinak bude vaše těsto mokré. Ingredience si na pizzu můžete dát dle libosti, záleží jen na vás a na závěr byste ji měli posypat strouhaným sýrem. Přejeme dobrou chuť!

Autor:
Publikováno: 7. 7. 2017 09:00 Nahlásit obsah