Jak ugrilovat pizzu plus další tipy na její přípravu

Jak ugrilovat pizzu plus další tipy na její přípravu Zdroj: www.eatingwell.com

Použijte svůj gril jako pec na pizzu a vytvořte luxusní, svěží večeři z vašich oblíbených surovin.

Na grilu můžete připravit tu nejchutnější pizzu, jakou jste si kdy dali. Pečením pizzy na grilu získáte křupavou krustu a dokonale rozteklou náplň.

A v čem spočívá tajemství úspěšného grilování? Mějte všechny ingredience připavené, ještě než začnete. Pizza se na grilu peče rychle a není čas na krájení zeleniny potom, co jste začali. Těsto upečete za pár minut a pak je čas na omáčku a náplň. Poté pečete dalších pár minut a pizza je na světě.

Krok 1: Předehřejte gril

Zdroj: www.eatingwell.com

Rozpalte gril na střední teplotu, ještě než začnete s přípravou. Gril tak má spoustu času k dosažení ideální teploty.

Krok 2: Připravte si ingredience

Zdroj: www.eatingwell.com

Odměřte omáčku. Nachystejte zeleninu. Nastrouhejte nebo rozdrobte sýr. Připravte si dřevěný vál nebo velké prkénko a přidejte malou misku oleje, papírové ubrousky a kleště na naolejování roštu grilu. Připravte si různé ingredience, takže můžete volit různé příchutě, nebo udělat pro každého jeho osobní pizzu.

Vyválejte 500g těsta na pizzu na 30 cm dlouhý ovál a přemístěte na pomoučený pekařský vál. Tato fáze je jednodušší, když necháte těsto odpočinout v pokojové teplotě na 30 minut. A pokud s vámi těsto bojuje, nechte ho odpočinout na dalších 10 minut, než se s ním začnete znovu trápit.

Krok 3: Začněte grilovat

Zdroj: www.eatingwell.com

Uchopte papírové ubrousky do kleští, namočte je do oleje a potřete jimi rošt grilu. To zabrání připalování a kůrka pak bude křupavější.

Zdroj: www.eatingwell.com

Přemisťete těsto na gril, zavřete víko a pečte dohněda asi 1-2 minuty.

Zdroj: www.eatingwell.com

Použijte kleště nebo velkou špachtli na obrácení základu pizzy.

Krok 4: Přidejte náplň pizzy

Zdroj: www.eatingwell.com

Potřete základ omáčkou, posypte zeleninou a dalšími pochutinami a nakonec přidejte sýr. Pečte asi 2-3 minuty, dokud se nerozpustí sýr.

Krok 5: Jezte

Zdroj: www.eatingwell.com

Přemisťete pizzu na čisté prkénko. Dozdobte, nakrájejte a podávejte.

Nebojte se, těsto pizzy nepropadne skrz rošt grilu. Čas grilování se může lišit podle tloušťky vašeho těsta a teploty grilu. Považujte svou první grilovanou pizzu jako měřítko do budoucna a těšte se na večeře bez stresu.

strana 1 / 2
Publikováno: 3. 9. 2018 14:26 Nahlásit obsah