Jak ugrilovat pizzu plus další tipy na její přípravu

Jak připravit pizzu na grilu na dřevěné uhlí

Rozpalte 5-6 litrů dřevěného uhlí, až jsou uhlíky většinou bílé, trvá to asi 20 minut. Rozprostřete uhlíky do rovnoměrné vrstvy a dejte nad ně rošt. Nechte uhlíky hořet, dokud nejsou rozpálené na středně nízkou teplotu. Tu rozpoznáte tak, že podržíte svou dlaň asi 10 cm nad roštem. Pokud ji tam udržíte okolo 8 vteřin, oheň je v ideální teplotě. Vložte těsto na rošt, přikryjte gril a pečte do světlehněda asi 3-4 minuty. Obraťte základ, přidejte náplně, přikryjte gril a pečte, až jsou náplně horké a spodní strana základu je nahnědlá, zabere to asi 5-8 minut.

Jediný recept na grilovanou pizzu, který kdy budete potřebovat

Návod na pizzu, kterou nemůžete pokazit. Přidejte jednu nebo více položek z těchto jednotlivých seznamů na nejlepší a zdravou pizzu.

Omáčky:

  • Marinara
  • Hummus
  • Čistý nebo ochucený olivový olej
  • Thajská arašídová, BBQ nebo Kari omáčka
  • Pesto, tapenáda, salsa, romesco nebo chimichurri omáčka
  • Scezená drcená rajčata

Zelenina:

  • Pečený fenykl, brokolice nebo kukuřice
  • Listový salát
  • Nakrájené tykve, cibule, houby, rajčata, papriky nebo cukety
  • Nasekané mrkve nebo zelí
  • Artičoková srdíčka
  • Uvařený lilek
  • Jarní cibulky

Zdroj: shutterstock.com

Bílkoviny:

  • Černé fazole
  • Vařené natrhané kuře
  • Vařené hovězí maso
  • Uzená klobása
  • Natenko nakrájené proscioutto

Sýr:

  • Strouhaný čedar, gouda, gruyère, fontina nebo mozzarella
  • Rozdrobená feta, niva, kozí sýr nebo queso fresco

Zdobení:

  • Nasekané bylinky, cibulky nebo ořechy
  • Kousky salámu nebo prosciutta
  • Kousíčky pečené slaniny nebo párku.
strana 2 / 2
Publikováno: 3. 9. 2018 14:26 Nahlásit obsah