Jak zachránit katastrofu v kuchyni? Držte se našich rad!

Jak zachránit katastrofu v kuchyni? Držte se našich rad! Zdroj: shutterstock.com

Chcete se předvést jako dokonalá hostitelka, ale něco se nepovedlo? Vše se dá napravit! Jen se řiďte našimi tipy.

Co s přesolenou pečení?

Podařilo se vám přesolit pečené maso? Nevadí, stačí ho jen potřít medem, který slanou chuť neutralizuje. I u přesolené zeleniny si můžete pomoci přidáním cukru

Přesladily jste dezert?

Když se vám podaří zákusek příliš přesladit, můžete přidat trochu citronové šťávy nebo jablečného octu. Příliš sladkou chuť dezertu stáhne i tvaroh. Pozor, smetana by se mohla srazit.

Jak zachránit přesolenou polévku?

Stačí nakrájet do polévky na malé kostičky brambory. Ty přebytečnou sůl nasají a polévka bude zase k jídlu. Také můžeme použít jablečný mošt a cukr v poměru 1:1. Pomalu přidávejte, dokud nebude polévka podle vašich představ.

Jak na ovadlé bylinky?

Chcete se předvést jako dokonalá hospodyňka, ale bylinky vám rychle zvadly. Zkuste svazek bylinek čerstvě seříznout a na chvíli postavit do sklenice s oslazenou vodou. Nebo je můžete na pár minut ponořit do vlažné vody s trochou citronové šťávy. Toto pomůže i povadlému listnatému salátu.

Rozvařila se vám příloha?

Vždycky je možnost, jak situaci zachránit. Rozvařené brambory, rýži nebo těstoviny můžeme dát do zapékací mísy, okořenit, případně přidat třeba povařenou brokolici, překrýt sýrem a krátce zapéct.

Víte jak osušit salát?

Zabalte umytý salát do čisté utěrky, uchopte ji za rohy a silně jí zatřeste, případně roztočte. Kapky vody na listech salátu se vpijí do utěrky a salát zůstane křupavý.

Co udělat s bábovkou, která nejde vyklopit z formy?

Tady je jednoduchá pomoc. Stačí ji obrátit a zakrýt utěrkou namočenou do studené vody. Bábovka by se pak měla "pustit".

Autor:
Publikováno: 24. 10. 2017 14:26 Nahlásit obsah