Jednoduchý návod, jak doma naklíčit mungo

Dopřejte vašemu tělu zdravou a chutnou nálož!
Jestli milujete chuť čerstvého hrášku jako my v redakci, pak musíte vyzkoušet návod, jak si doma naklíčit fazolky mungo. Vaše tělo získá zdroj velkého množství zdravých látek, které v nadcházejících měsících jistě ocení. Dopřejte si dávku vápníku, hořčíku, železa, kyseliny listové, bílkovin a draslíku ve formě naklíčených fazolek mungo, které opravdu chutnají jako křupavý hrášek.
Tak tedy, jak na to?
- fazolky mungo koupíte ve zdravé výživě a už i v některých vybraných potravinových řetězcích,
- hrst fazolek odsypte do misky, properte a nechte přes noc namočenou ve vodě,
- připravte si obyčejnou pet láhev, odstřihněte horní polovinu a do spodní části (cca 1 cm odspodu) udělejte nožem několik děr (v průměru cca 0,5 cm), dirky budou sloužit pro odtok vody,
- ráno mungo přelijte do láhve a přímo v láhvi ještě propláchněte tekoucí vodou,
- vodu nechte z láhve odtéct, postavte ji do misky a uložte na suché a tmavé místo,
- stejným způsobem proplachujte 2x denně ráno a večer po dobu 3 dnů.
Náš tip:
- Mungo je neodmyslitelnou přísadou vietnamských Phở polévek - určitě vyzkoušejte,
- klíčky jsou skvělé na čerstvém pečivu s vaší oblíbenou pomazánkou,
- můžete ho mlsat i samotné večer u televize.