Tři triky, díky kterým budou vaše uvařené těstoviny naprosto jedinečné!

Tři triky, díky kterým budou vaše uvařené těstoviny naprosto jedinečné! Zdroj: Shutterstock.com

Příprava těstovin může působit jako naprosto triviální věc, ovšem opak je pravdou! Na uvaření těstovin se toho totiž dá zkazit mnohem víc, než jak se může na první pohled zdát.

Avšak italský kuchař Andrew Carmellini si pro vás připravil tři triky, díky kterým připravíte naprosto perfektní a lahodné těstoviny:

Zdroj: Shutterstock.com

  1. Těstoviny bychom po uvaření neměli nikdy oplachovat. Proč? Podle všeho právě jejich opláchnutí zapříčiní, že ztratí svou chuť.
  2. Připravujete například špagety tak, že nejdříve nandáte na talíř špagety a až poté omáčku? Chyba! Správně by se těstoviny měly s omáčkou smíchat dohromady ještě v hrnci a až poté takto podávat. Když tohle uděláte, omáčka se do nich mnohem lépe vpije a jejich chuť bude mnohem výraznější.
  3. Když už jsou těstoviny měkké, klasicky je scedíte, že? Jenže podle Andrewa je právě voda z těstovin to, co dodá naší omáčce vytříbenou chuť. Příště si tedy vezměte vodu z těstovin (stačí jedna naběračka) a přidejte ji do omáčky a chvíli vařte.

Vyzkoušíte tyto triky? Podělte se s námi o zkušenosti v komentářích níže!

Autor:
Publikováno: 13. 6. 2017 13:12 Nahlásit obsah