MW

Uživatelka

Autorovy příspěvky (4)

Článek
Gastronomický kalendář na duben: Chřest
Gastronomický kalendář na duben: Chřest Chřest, špargl, asparágus. Pod různými názvy se ukrývá velmi chutná plodina, která je plnohodnotnou součástí jarního menu mnoha národních gastronomií. Je dietní, zdravý a má delikátní chuť. Dokonce mu jsou připisovány afrodisiakální účinky. Sezóna chřestu právě začíná!
Článek
Slovníček gastronomických pojmů II. část
Slovníček gastronomických pojmů II. část Připadá vám hloupé zeptat se obsluhy, proč se v jídelním lístku nachází místo očekávaných příloh proslulý pařížský most Pont-Neuf? Vyvolává ve vás hummus nechuť k jídlu, aniž byste tušili, o jakou delikatesu se jedná? Nenechte se odradit neznámými pojmy a pronikněte do kulinářského světa v druhém díle našeho gastronomického slovníčku!
Článek
Gastronomický kalendář na květen: Rebarbora
Gastronomický kalendář na květen: Rebarbora V minulosti rostla jako plevel, nyní je v gastronomickém světě ceněnou a vyhledávanou ingrediencí. Na první pohled nevzhledná, ale přitom velmi chutná zelenina, která je využívána spíše jako ovoce. Rebarbora vévodí gastronomickému kalendáři v měsíci květnu. Vychutnejte si májové dny s našimi rebarborovými recepty!
Článek
Slovníček gastronomických pojmů I. část
Slovníček gastronomických pojmů I. část V moderní gastronomii se setkáváme s řadou cizích pojmů, které nás ve společnosti mohou uvést do nepříjemných rozpaků. S notnou dávkou zlosti pak třeba zjišťujeme, že pod elegantně znějícím pojmem „kuvért“ není nic jiného, než přirážka k účtu. Nenechte se pojmy gastronomického světa zmást.