Vařím Jako Šéf.cz
Předkrmy a chuťovky
Polévky
Hlavní chody
Dezerty
Nápoje
Speciality
Tipy a triky
Přihlášení
MW
Uživatelka
Autorovy příspěvky
(4)
Článek
Gastronomický kalendář na duben: Chřest
Chřest, špargl, asparágus. Pod různými názvy se ukrývá velmi chutná plodina, která je plnohodnotnou součástí jarního menu mnoha národních gastronomií. Je dietní, zdravý a má delikátní chuť. Dokonce mu jsou připisovány afrodisiakální účinky. Sezóna chřestu právě začíná!
Článek
Slovníček gastronomických pojmů II. část
Připadá vám hloupé zeptat se obsluhy, proč se v jídelním lístku nachází místo očekávaných příloh proslulý pařížský most Pont-Neuf? Vyvolává ve vás hummus nechuť k jídlu, aniž byste tušili, o jakou delikatesu se jedná? Nenechte se odradit neznámými pojmy a pronikněte do kulinářského světa v druhém díle našeho gastronomického slovníčku!
Článek
Gastronomický kalendář na květen: Rebarbora
V minulosti rostla jako plevel, nyní je v gastronomickém světě ceněnou a vyhledávanou ingrediencí. Na první pohled nevzhledná, ale přitom velmi chutná zelenina, která je využívána spíše jako ovoce. Rebarbora vévodí gastronomickému kalendáři v měsíci květnu. Vychutnejte si májové dny s našimi rebarborovými recepty!
Článek
Slovníček gastronomických pojmů I. část
V moderní gastronomii se setkáváme s řadou cizích pojmů, které nás ve společnosti mohou uvést do nepříjemných rozpaků. S notnou dávkou zlosti pak třeba zjišťujeme, že pod elegantně znějícím pojmem „kuvért“ není nic jiného, než přirážka k účtu. Nenechte se pojmy gastronomického světa zmást.
Recept
Jídlo jako na císařském dvoře: Roštěnky Sissi
Chcete si pochutnat jako na císařském dvoře? V tom případě si uvařte roštěnku podle královny Sissi.