Barevné donutky se zmrzlinovým krémem

Barevné donutky se zmrzlinovým krémem Zdroj: shutterstock.com

Jestli vás v blízké době čeká nějaká oslava, ať už pro děti nebo dospělé, bez těchto koblih rozhodně nemůže proběhnout! Chutnají tak líbezně, že se po nich budou olizovat všechny věkové kategorie od nuly klidně až po stovku. Jejich barevnost vás už jen utvrdí v tom, že můžete s chutí mlsat a narozeniny tak poběží v plném proudu!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Střední
Potřebný čas: 120 minut
Počet porcí: 8
Přejeme dobrou chuť a vydařenou oslavu! :) 

Ingredience

Zmrzlinový krém
Kondenzované mléko 15 ml
Vanilkový extrakt 1 lžička
Smetana ke šlehání 1 balení
Barevné zdobení (sprinkles, kuličky) 30 g
Těsto
Cukr 15 g
Voda 30 ml
Rozpuštěné máslo 15 g
Vejce 1 ks
Vaječný žloutek 1 ks
Mléko 30 ml
Sůl špetka
Polohrubá mouka 2 hrnky
Rostlinný olej - na smažení
Sušené droždí 2 lžičky
Na obalení donutku
Skořicový cukr dle chuti
Poleva
Vanilkový extrakt dle chuti
Mléko 15 ml
Cukr moučka 1 hrnek

Postup přípravy

1.

Do velké mísy nalijte smetanu ke šlehání, vanilkový extrakt, kondenzované mléko a rozmixujte.

2.

Přidejte potravinářské barevné ozdoby (sprinkles, kuličky) a zamíchejte.

3.

Vložte do zmrzlinové formy či jiné mísy, vrch ještě opět ozdobte a dejte do mrazáku vychladit.

4.

Do menší misky nasypte sušené droždí, cukr, vodu a lžičkou zamíchejte. Počkejte až směs nabobtná.

5.

Nabobtnanou směs nalijte do větší mísy, přidejte rozpuštěné máslo, vejce, žloutek, cukr, mléko, sůl a metličkovým mixérem mixujte.

6.

Přisypte mouku a opět mixujte.

7.

Až je těsto vypracované, zakryjte mísu a nechte těsto hodinu odpočinout.

8.

Poté těsto vyválejte a pomocí formičky či sklenice vykrojte kolečka.

9.

Menší formičkou či sklenicí uprostřed vykrojte menší kolečka.

10.

Smažte na rozpáleném rostlinném oleji do zlatova.

11.

Po usmažení položte na ubrousek a nechte vsáknout mastnotu z oleje.

12.

Poté obalte ve skořicovém cukru a podélně rozřežte na dva kusy.

13.

Vyndejte z mrazáku zmrzlinový krém a naplňte donuty.

14.

Do misky nasypte moučkový cukr, mléko a vanilkový extrakt, zamíchejte.

15.

Vzniklou polevou donuty ještě navrch pokapejte.

Autor:
Publikováno: 21. 6. 2017 15:28 Nahlásit obsah