Citrónový koláč, který je za půl hodiny hotový

Pokud máte rádi stejně jako my citrónovou příchuť, tak je tento koláč přímo pro vás. Stačí jen upéct během pár minut nadýchané těsto, které přelijete domácí citrónovou polevou.
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
30 minut
Počet porcí:
6
Ingredience
Těsto
Kůra ze 2 citrónů
Olej
3 lžíce
1/4 řeckého jogurtu
Vejce
2 ks
1/4 lžičky sody
1/4 lžičky soli
3/4 hrnku cukru
Polohrubá mouka
1 hrnek
Poleva
Citrónová šťáva
3 lžíce
Kůra z 1 citrónu
Cukr moučka
120 g
Postup přípravy
1.
Připravte si formu 20x20 cm.
2.
Ve větší misce smíchejte všechny ingredience na těsto dohromady, přelijte těsto do formy, kterou jste vystlali pečícím papírem a pečte v předem vyhřáté troubě na 180°C přibližně 20 minut.
3.
Po upečení nechte těsto 20 minut vychladnout.
4.
Mezitím připravte citrónovou polevu. Smíchejte citrónovou kůru, cukr a postupně přidávejte citrónovou šťávu. Míchejte tak dlouho, dokud vám nevznikne hladká a tekutá poleva.
5.
Tou přelijte vychladlý korpus. Podávat můžete okamžitě.