Domácí donuty s čokoládovou polevou, které chutnají výborně!

Kdo by neznal tuhle americkou dobrůtku, které se říká donut. Je to v podstatě náš koblížek, jen s tím rozdílem, že má uprostřed otvor. Existuje hned několik variant, s čím si tuto sladkost můžete dát.
Ingredience
Postup přípravy
Do rozšlehaných vajíček přilijte mléko ohřáté na 40°C až 46°C.
Přidejte droždí, sůl, vanilkový extrakt, cukr a opět důkladně promíchejte.
V hrnci si rozehřejte máslo a to poté přidejte do této směsi a promíchejte.
Následně přidejte také polohrubou mouku a míchejte tak dlouho, dokud vám nevznikne těsto. Těsto zpracovávejte přibližně 7–15 minut.
Poté těsto vložte do misky, překryjte potravinářskou fólií a nechte hodinku kynout.
Po uplynutí této doby si těsto vyválejte a pomocí kulatého malého a velkého vykrajovátka si vytvořte donuty.
Vyskládejte si je na větší plech a nechte ještě dalších 20 minut odpočívat.
Poté si na pánev vylijte olej a pomalu jednotlivé donuty smažte dozlatova.
Na talířek si položte ubrousek, do kterého se vám později vpije přebytečný olej z donutů, které na talířek vyskládáte.
Do misky si naloupejte hořkou čokoládu a vložte do mikrovlny na tak dlouho, dokud se nerozpustí.
Do rozpuštěné čokolády vždy ponořte jen jednu polovinu donutu a následně ji také namočte například do kokosu anebo ořechů, záleží jen na vás. Dobrou chuť!