Francouzský dezert clafoutis

Francouzský dezert clafoutis Zdroj: www.shutterstock.com

Francouzské dezerty můžou být cokoliv od komplikovaných a dekadentních po snadné, prosté a lahodné. Clafoutis zapadá do druhé kategorie a je to snadný francouzský dezert, se kterým byste se měli obeznámit, pokud se rádi bavíte.

Co je clafoutis?

Clafoutis je francouzský dezert, který pochází z venkova, přesněji z regionu Limousin. Obsahuje ovoce zalité sladkým těstem. To se pak peče a vychutnává se smetanou.

Jak Clafoutis chutná?

Clafoutis má strukturu v troubě pečených lívanců. Je sladký, ale ne příliš, a kousky čerstvého ovoce dodávají skvělou chuť.

Zdroj: www.shutterstock.com

Ingredience na clafoutis

Tradičně se na clafoutis používají třešně. Ale hodí se jakékoli peckovité ovoce. Broskve, švestky, meruňky, dokonce i hrušky jsou skvělou variantou.

Také budete potřebovat:

  • vejce
  • cukr
  • prášek na pečení
  • vanilkový extrakt
  • mouku
  • máslo
  • mléko

Čerstvé ovoce se rozpůlí a umístí na dno plechu nebo zapékacích misek. Ingredience na těsto se promíchají a přelijí přes ovoce. 40ti minutový výlet do trouby zajistí, že je "koláč" propečený do zlatova.

Jak připravit clafoutis: recepty

Připravili jsme si pro vás dva z našich oblíbených receptů: meruňkový clafoutis a švestkový clafoutis, který je shodou okolností také bezlepkový.

Recept Meruňkový francouzský clafoutis Meruňkový francouzský clafoutis Přejít na recept Recept Švestkový bezlepkový clafoutis Švestkový bezlepkový clafoutis Přejít na recept

Publikováno: 6. 9. 2018 16:56 Nahlásit obsah