Křehké vanilkové rohlíčky

Křehké vanilkové rohlíčky Zdroj: Shutterstock.com

Vanilkové rohlíčky k Vánocům neodmyslitelně patří a jen málokdo by si bez nich svátky klidu dokázal představit. Jak si ale připravit ty nejlahodnější? Vyzkoušejte náš recept!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 1

Ingredience

Moučkový cukr s pravou vanilkou na obalení
Mleté vlašské ořechy 100 g
Cukr 70 g
Máslo 200 g
Hladká mouka 240 g

Postup přípravy

1.

Nejprve si ze všech ingrediencí vypracujte hladké těsto, které necháte odležet v lednici nejlépe přes noc.

2.

Před zpracováním jej nechte chvíli povolit v pokojové teplotě, bude se vám s ním lépe pracovat.

3.

Následně si z těsta vyválejte větší válečky, které nakrájíte na kolečka. Z těchto koleček si pomocí rukou vytvarujte malé válečky, které ohnete do tvaru rohlíčků.

4.

Rohlíčky pečte v předem vyhřáté troubě na 180°C přibližně 10 až 15 minut dorůžova.

5.

Nechte je pár minut vychladnout a pak je obalte v moučkovém cukru s vanilkou.

Autor:
Publikováno: 9. 12. 2017 23:47 Nahlásit obsah