Lahodný domácí cheesecake s kokosem a bílou čokoládou

Lahodný domácí cheesecake s kokosem a bílou čokoládou

Tento domácí cheesecake je velmi jemný díky kokosu, a to konkrétně kokosovému mléku a extraktu. Přidejte ještě bílou čokoládu, vanilku a máte dort, který je mnohem lepší než ten kupovaný.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 80 minut
Počet porcí: 8
Energetická hodnota: 76 kcal / porce

Ingredience

Drcené krekry, piškoty nebo sušenky 1 hrnek
Máslo 6 lžící
Smetanový sýr 1000 g
Cukr kr 1 hrnek
Bílá čokoláda 1 hrnek
Kokosové mléko 3 hrnky
Kokosový extrakt 2 lžičky
Vanilkový extrakt 1 lžička
Vejce 4 ks
Sušený kokos 3 hrnky

Postup přípravy

1.

Předehřejte troubu na 160 °C. Vymažte dortovou formu (o průměru asi 23 cm a hlubokou 7 cm). Celou formu obalte dvojitou vrstvou alobalu. Vyhnete se tak připečeným okrajům.

2.

V menší míse namixujte nebo rozdrťte sušenky. Pomíchejte s máslem a stlačte na dno formy.

3.

Ve velké míse smíchejte smetanový sýr a cukr. Vmíchejte nastrouhanou bílou čokoládu, kokosové mléko a extrakty – kokosový i vanilkový.

4.

Přidejte vejce, míchejte, dokud není vše spojeno. Pak přidejte 1/2 hrnku kokosu.

5.

Směs nalijte na korpus. Celou formu umístěte do větší formy nebo pekáče a do toho většího nalijte asi 3 cm horké vody.

6.

Pečte v předehřáté troubě 60–70 minut, dokud není střed dortu hotový. Vyjměte z větší formy (z vodní lázně) a dejte na mřížku mimo troubu. Nechte 10 minut chladnout. Nožem odřežte okraje formy (oddělíte tak částečně boky dortu od formy).

7.

Odstraňte alobal (pokud jste ho použili) a nechte vychladnout 1 hodinu. Dejte na noc do ledničky do kompletního zchladnutí.

8.

Oddělejte boky formy a dort posypte zbývajícím kokosem.

Autor:
Publikováno: 13. 5. 2017 10:00 Nahlásit obsah