Lahodný domácí cheesecake s kokosem a bílou čokoládou

Tento domácí cheesecake je velmi jemný díky kokosu, a to konkrétně kokosovému mléku a extraktu. Přidejte ještě bílou čokoládu, vanilku a máte dort, který je mnohem lepší než ten kupovaný.
Ingredience
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 160 °C. Vymažte dortovou formu (o průměru asi 23 cm a hlubokou 7 cm). Celou formu obalte dvojitou vrstvou alobalu. Vyhnete se tak připečeným okrajům.
V menší míse namixujte nebo rozdrťte sušenky. Pomíchejte s máslem a stlačte na dno formy.
Ve velké míse smíchejte smetanový sýr a cukr. Vmíchejte nastrouhanou bílou čokoládu, kokosové mléko a extrakty – kokosový i vanilkový.
Přidejte vejce, míchejte, dokud není vše spojeno. Pak přidejte 1/2 hrnku kokosu.
Směs nalijte na korpus. Celou formu umístěte do větší formy nebo pekáče a do toho většího nalijte asi 3 cm horké vody.
Pečte v předehřáté troubě 60–70 minut, dokud není střed dortu hotový. Vyjměte z větší formy (z vodní lázně) a dejte na mřížku mimo troubu. Nechte 10 minut chladnout. Nožem odřežte okraje formy (oddělíte tak částečně boky dortu od formy).
Odstraňte alobal (pokud jste ho použili) a nechte vychladnout 1 hodinu. Dejte na noc do ledničky do kompletního zchladnutí.
Oddělejte boky formy a dort posypte zbývajícím kokosem.