Osvěžující dort s jahodovým přelivem

Osvěžující dort s jahodovým přelivem Zdroj: shutterstock.com

Správná letní párty se neobejde bez tohoto dortu, který zvedne ze židle všechny účastníky. Jeho osvěžující chuť skvěle podtrhuje jahodový přeliv a když přidáte ještě kousky jahod jako tečku na dortu, bude to hotová paráda. Tak na nic nečekejte a utíkejte na samosběr, jahody se budou hodit. A my se těšíme na spokojené reakce!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 12
Přejeme dobrou chuť!

Ingredience

Osvěžující dort s jahodovým přelivem
Nakrájené jahody 4 hrnky
Cukr kr 2 lžíce
Citron 1 ks
Mascarpone 227 g
Kondenzované mléko 1 hrnek
Citronový krém 42 g
Citronová kúra nastrouhaná plátků
Smetana ke šlehání 2 hrnky
Piškotový korpus 1 balení

Postup přípravy

1.

Do hrnce dejte nakrájené jahody, přidejte cukr, vymačkejte šťávu z citronu, zamíchejte a dejte vařit.

2.

Vařte a míchejte po dobu 15 minut, dokud se nevytvoří jahodová omáčka.

3.

Piškotový korpus, který si předem upečete, podélně rozkrojte na půl a poté ještě na kostky.

4.

Do misky dejte mascarpone, kondenzované mléko, citronovou šťávu a nastrouhanou kúru z citronu. Vyšlehejte mixérem.

5.

Do vyšlehané směsi přidejte smetanu ke šlehání a opět vyšlehejte.

6.

Do dortové formy, nejlépe vyložené potravinářskou fólií, dejte jednu vrstvu vyšlehané směsi. Nahoru polijte jahodovou omáčkou, posypte kostkami piškotového korpusu a tak dále prokládejte.

7.

Vrchní vrstvu ukončí opět vyšlehaná směs jako na začátku.

8.

Nechte přes noc ztuhnout v lednici.

9.

Když je dort ztuhlý, vrch dortu ještě znovu potřete vyšlehanou směsí.

10.

Ozdobte jahodovou omáčkou dle vašeho vkusu, citronovými plátky a hoblinami z citronové kúry.

Autor:
Publikováno: 22. 6. 2017 12:42 Nahlásit obsah