Osvěžující dort s jahodovým přelivem

Správná letní párty se neobejde bez tohoto dortu, který zvedne ze židle všechny účastníky. Jeho osvěžující chuť skvěle podtrhuje jahodový přeliv a když přidáte ještě kousky jahod jako tečku na dortu, bude to hotová paráda. Tak na nic nečekejte a utíkejte na samosběr, jahody se budou hodit. A my se těšíme na spokojené reakce!
Ingredience
Postup přípravy
Do hrnce dejte nakrájené jahody, přidejte cukr, vymačkejte šťávu z citronu, zamíchejte a dejte vařit.
Vařte a míchejte po dobu 15 minut, dokud se nevytvoří jahodová omáčka.
Piškotový korpus, který si předem upečete, podélně rozkrojte na půl a poté ještě na kostky.
Do misky dejte mascarpone, kondenzované mléko, citronovou šťávu a nastrouhanou kúru z citronu. Vyšlehejte mixérem.
Do vyšlehané směsi přidejte smetanu ke šlehání a opět vyšlehejte.
Do dortové formy, nejlépe vyložené potravinářskou fólií, dejte jednu vrstvu vyšlehané směsi. Nahoru polijte jahodovou omáčkou, posypte kostkami piškotového korpusu a tak dále prokládejte.
Vrchní vrstvu ukončí opět vyšlehaná směs jako na začátku.
Nechte přes noc ztuhnout v lednici.
Když je dort ztuhlý, vrch dortu ještě znovu potřete vyšlehanou směsí.
Ozdobte jahodovou omáčkou dle vašeho vkusu, citronovými plátky a hoblinami z citronové kúry.