Pečené jablko s ovesnými vločkami, ricottou a skořicí

Pečené jablko s ovesnými vločkami, ricottou a skořicí Zdroj: brightside.me

Počasí i datum již hlásí podzim a my bychom měli i náš jídelníček tomuto období přizpůsobit. Připravte si tuto originální snídaní v podobě pečeného jablka s ovesnými vločkami, ricottou a skořicí, která vaše tělo zahřeje a dodá potřebnou energii do sychravého dne.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 1

Ingredience

Ricotta 1 lžíce
Med dle chuti
Ovesné vločky 1 lžíce
Drcené vlašské ořechy 1 lžička
Muškátový oříšek špetka
Skořice dle chuti
Velké jablko 1 ks

Postup přípravy

1.

Jablko umyjte a opatrně pomocí nože vydlabejte jádro.

2.

Dovnitř jablka vložte ricottu, ovesné vločky, oříšky a skořici.

3.

Pečte přibližně 15 minut (dokud nebude jablko měkké).

4.

Podávat můžete okamžitě nebo také jako studené. Na závěr jej přelijte medem.

Autor:
Publikováno: 3. 11. 2017 09:50 Nahlásit obsah