Pečené jablko s ovesnými vločkami, ricottou a skořicí

Počasí i datum již hlásí podzim a my bychom měli i náš jídelníček tomuto období přizpůsobit. Připravte si tuto originální snídaní v podobě pečeného jablka s ovesnými vločkami, ricottou a skořicí, která vaše tělo zahřeje a dodá potřebnou energii do sychravého dne.
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
20 minut
Počet porcí:
1
Ingredience
Ricotta
1 lžíce
Med
dle chuti
Ovesné vločky
1 lžíce
Drcené vlašské ořechy
1 lžička
Muškátový oříšek
špetka
Skořice
dle chuti
Velké jablko
1 ks
Postup přípravy
1.
Jablko umyjte a opatrně pomocí nože vydlabejte jádro.
2.
Dovnitř jablka vložte ricottu, ovesné vločky, oříšky a skořici.
3.
Pečte přibližně 15 minut (dokud nebude jablko měkké).
4.
Podávat můžete okamžitě nebo také jako studené. Na závěr jej přelijte medem.