Připravte tradiční domácí vánočku

Připravte tradiční domácí vánočku Zdroj: Shutterstock.com

Vánočka k Vánocům neodmyslitelně patří. Někteří ji ráno na Štědrý den pravidelně snídají, proto by doma neměla chybět ani u vás.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 90 minut
Počet porcí: 6

Ingredience

Hladká mouka 1 kg
Cukr 100 g
Změklé máslo 100 g
Sůl špetka
Mléko 50 ml
Rozinky máčené v rumu 150 g
Žloutky 5 ks
Droždí 50 g

Postup přípravy

1.

Do teplého mléka přidejte 2 lžičky cukru a droždí.

2.

V misce smíchejte mouku se 4 žloutky, solí, máslem a se zbylým cukrem.

3.

Jakmile vám droždí vykyne, přidejte ho společně s rozinkami do směsi mouky.

4.

Vše důkladně promíchejte a nechte vzniklé těsto kynout na teplém místě alespoň 30 minut.

5.

Poté těsto rozkrojte na dvě poloviny a začněte plést vánočku.

6.

Vánočku vložte na plech vystlaný pečícím papírem a na závěr ji potřete žloutkem.

7.

Pečte v předem vyhřáté troubě na 200°C přibližně 35 – 40 minut.

Autor:
Publikováno: 20. 12. 2017 12:10 Nahlásit obsah