Sušenky s pohankovou moukou

Pokud dostanete chuť na sladké a chcete si ho připravit sami, určitě zapátráte po receptech sušenek. My bychom vám rádi představili sušenky ze suroviny, která není zcela typická pro mlsání. Řeč je o pohance, ta díky vysokému obsahu rutinu působí léčivě na celý cévní systém, takže s ní můžete připravit svým blízkým zdravé mlsání.
Suroviny:
- 260 g bezlepkové mouky Nomix
- 50 g celozrnné pohankové mouky
- 40 g moučkového cukru
- 60 g třtinového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 vejce
- 120 g másla
- 60 g mléka
- 4-5 g kypřicího prášku
- citrónová kůra

Postup:
- Změklý tuk, vejce a cukr chvíli třeme.
- Mouky promícháme s kypřicím práškem a následně postupně přidáváme k utřené hmotě střídavě s mlékem. Můžeme pro chuť přidat i kůru z očištěného citrónu.
- Těsto necháme odležet asi 30 min.
- Sušenky připravíme na lisu nebo můžeme využít zdobící sáček a dělat malé pusinky či tyčinky.
- Pečeme při 170 °C 18-20 min.
Po dopečení a vychladnutí je doporučujeme neprodyšně uzavřít ve skleněné dóze, vydrží i několik měsíců.