Sušenky s pohankovou moukou

Sušenky s pohankovou moukou

Pokud dostanete chuť na sladké a chcete si ho připravit sami, určitě zapátráte po receptech sušenek. My bychom vám rádi představili sušenky ze suroviny, která není zcela typická pro mlsání. Řeč je o pohance, ta díky vysokému obsahu rutinu působí léčivě na celý cévní systém, takže s ní můžete připravit svým blízkým zdravé mlsání.

Suroviny:

  • 260 g bezlepkové mouky Nomix
  • 50 g celozrnné pohankové mouky
  • 40 g moučkového cukru
  • 60 g třtinového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vejce
  • 120 g másla
  • 60 g mléka
  • 4-5 g kypřicího prášku
  • citrónová kůra

Postup:

  1. Změklý tuk, vejce a cukr chvíli třeme.
  2. Mouky promícháme s kypřicím práškem a následně postupně přidáváme k utřené hmotě střídavě s mlékem. Můžeme pro chuť přidat i kůru z očištěného citrónu.
  3. Těsto necháme odležet asi 30 min.
  4. Sušenky připravíme na lisu nebo můžeme využít zdobící sáček a dělat malé pusinky či tyčinky.
  5. Pečeme při 170 °C 18-20 min.

Po dopečení a vychladnutí je doporučujeme neprodyšně uzavřít ve skleněné dóze, vydrží i několik měsíců.

Autor:
Publikováno: 3. 8. 2017 14:47 Nahlásit obsah