Čtyři základní typy omáček, které musí znát každá hospodyňka

Čtyři základní typy omáček, které musí znát každá hospodyňka Zdroj: Shutterstock.com

Věděli jste, že většina omáček vychází ze čtyř základních receptů? Jedná se o omáčku bílou, hnědou, světlou a o bešamel. Do těchto základů se pak přidávají další ingredience podle toho, jakou omáčku chcete ve výsledku získat. Tak si pojďme ukázat čtyři hlavní omáčkové recepty.

Bílá omáčka

Ingredience

  • 30g másla
  • 40g hladké mouky
  • 5 dl vody
  • sůl, bílý pepř

Postup

  1. Máslo zpěníme, přidáme mouku, asi 3 minuty mícháme a podlijeme 5 dl vody.
  2. Přidáme sůl a mletý bílý pepř.

Zdroj: Shutterstock.com

Bešamel

Ingredience

  • 30g másla
  • 40g hladké mouky
  • 5 dl mléka
  • sůl, pepř

Postup

  1. Máslo zpěníme, přidáme mouku, asi 3minuty mícháme a podlijeme 5 dl horkého mléka.
  2. Přidáme sůl a mletý bílý pepř.

strana 1 / 2
Publikováno: 21. 5. 2017 11:35 Nahlásit obsah