Čtyři základní typy omáček, které musí znát každá hospodyňka

Světlá omáčka

Ingredience

  • 40g másla
  • 40g hladké mouky
  • 3 dl masového vývaru
  • pepř, sůl

Postup

  1. Máslo rozpustíme, přidáme mouku a chvilku mícháme.
  2. Jíška musí zůstat světlá!
  3. Podlijeme masovým vývarem a přidáme sůl a mletý bílý pepř.

Zdroj: Shutterstock.com

Hnědá omáčka

  • 50g másla nebo sádla
  • 60g cibule
  • 50g hladké mouky
  • pepř, sůl
  • 3dl masového vývar

Postup:

  1. Jíšku mícháme do zhnědnutí.
  2. Podlijeme 3dl masového vývaru, přidáme černý pepř a sůl.
  3. Vše řádně promícháme.
strana 2 / 2
Publikováno: 21. 5. 2017 11:35 Nahlásit obsah