Fitness pizza Margherita z květákového těsta

Fitness pizza Margherita z květákového těsta Zdroj: Shutterstock.com

Pizzu máme rádi téměř všichni, obzvláště by si na ní rádi pochutnali i ti, kteří dbají na zdravou stravu. A právě pro ně, ale taky pro ty, co rádi zkouší něco nového, je tu recept na pizzu z květákového těsta. Květákové těsto je bez lepku, téměř bez kalorií a skvěle chutná. Je zdravější a pro některé i mnohem chutnější, než obyčejná pizza.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Střední
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 2

Ingredience

Květákové těsto
Sůl, pepř
Sušená bazalka 1 lžička
Sušené oregáno 1 lžička
Vejce 2 ks
Mleté mandle 100 g
Květák 750 g
Ingredience na pizzu
Pepř, chilli dle chuti
Čerstvá bazalka, petržel dle chuti
Mozzarella 130 g
Cherry rajčata 4 ks
Rajčatový protlak 4 lžičky

Postup přípravy

1.

Květák rozdělíme na malé růžičky, dáme do mixéru a rozmixujeme do hladka. Vylijeme na plech a dáme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme 15 minut.

2.

Poté květák z plechu necháme lehce vychladnout. Dáme do čisté utěrky a odstraníme z něho vodu. Ke květáku přidáme mandle, vajíčka, koření a bylinky.

3.

Teplotu trouby zvýšíme na 240 °C. Na plech dáme pečicí papír, který natřeme olejem, a položíme na něj květákové těsto. Pečeme cca 15 minut a necháme lehce vychladnout.

4.

Rajčatový protlak rozprostřeme po pizze, nakrájíme Mozzarellu, cherry rajčátka a posypeme nakrájenými bylinkami a kořením.

5.

Pečeme přibližně 8 minut, dokud se nerozpustí Mozzarella.

Publikováno: 27. 9. 2017 12:30 Nahlásit obsah