Hovězí bůček na zelenině provoněný rozmarýnem

Hovězí bůček na zelenině provoněný rozmarýnem Zdroj: www.lidovky.cz

Kdo by neměl rád pořádně propečenou flákotu masa? Máme pro vás specialitu v podobě hovězího bůčku na zelenině, který lahodí každé chuti a potěší vás i vaši rodinu. Dokonale se hodí na oslavu nebo jen tak, k nedělnímu obědu. Díky rozmarýnu získá lahodnou vůni, po které se vám budou sbíhat sliny. Tak na co čekáte? Jdeme na to!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Střední
Potřebný čas: 180 minut
Počet porcí: 6
Přejeme dobrou chuť!

Ingredience

Hovězí bůček na zelenině provoněný rozmarýnem
Worchestrová omáčka 2 lžíce
Jablečný cider 3 hrnky
Rozmarýn 2 ks
Batáty 2 ks
Brambory 2 ks
Mrkev 4 ks
Cibule 2 ks
Česnek 5 stroužků
Sůl a pepř špetka
Olivový olej 2 lžíce
Hovězí bůček 1 kg

Postup přípravy

1.

Bůček z obou stran pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme.

2.

Dáme do hrnce a mírně osmažíme, poté vyndáme z hrnce.

3.

Do stejného hrnce dáme česnek, cibuli, mrkev, brambory, batáty, rozmarýn a promícháme.

4.

Nahoru na zeleninu položíme předem mírně osmažený bůček a polijeme jablečným ciderem.

5.

Přidáme worcestrovou omáčku a přiklopíme pokličkou.

6.

Dáme péct na 2,5-3 hodiny při teplotě 160°C.

Autor:
Publikováno: 30. 6. 2017 14:25 Nahlásit obsah