Italské těstoviny s citronovo-strouhankovým posypem

Italské těstoviny s citronovo-strouhankovým posypem Zdroj: shutterstock.com

Těstoviny nikdy neomrzí a na italský způsob už vůbec ne. Vždycky jsou lehké, takže se po nich cítíte svěže a plní energie, a přitom si na nich pochutnáte. Zkuste náš nový recept a ozvláštněte ho strouhankou. Že se vám to zdá divné? Ale vůbec ne! Je to výborné, ještě navíc, když přidáte citron a petržel. Naučíme vás to, tak hurá a s chutí do toho!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 4
Přejeme dobrou chuť! 

Ingredience

Italské těstoviny s citronovo-strouhankový posypem
Máslo 2 lžíce
Strouhanka 130 g
Citronová kúra nastrouhaná špetka
Citronová šťáva čerstvá 4 lžíce
Česnek 2 stroužky
Hořčice 1 lžička
Olivový olej 3 lžíce
Strouhaný parmezán 130 g
Sůl a pepř špetka
Petrželová nať 1 lžíce
Těstoviny cappellini 450 g

Postup přípravy

1.

V hrnci rozpusťte máslo, přidejte strouhanku a zamíchejte.

2.

Přidejte citronovou kúru a opět zamíchejte.

3.

Do misky vymačkejte šťávu z citronu, přidejte česnek, hořčici, olivový olej, parmezán, sůl, pepř a zamíchejte.

4.

Do stejné misky přidejte uvařené těstoviny, petržel a předem připravenou strouhanku. Promíchejte.

5.

Při podávání dozdobte petrželí a strouhankou.

Autor:
Publikováno: 12. 7. 2017 09:00 Nahlásit obsah