Kuřecí řízek v bramborovém těstíčku

Jestliže máte chuť na kuřecí řízek, ale raději byste dali přednost něčemu jinému než klasickému trojobalu, vyzkoušejte recept na vynikající bramborové těstíčko, které kuřecí řízek udělá ještě šťavnatější!
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
20 minut
Počet porcí:
5
Energetická hodnota:
30 kcal / porce
Ingredience
Sůl a pepř
dle chuti
Olej na smažení
dle chuti
Majonéza
dle chuti
Vejce
1 ks
Hladká mouka
2 lžíce
Brambory
4 ks
Kuřecí maso
500 g
Postup přípravy
1.
Kuřecí plátky jemně naklepejte, osolte a opepřete z obou stran.
2.
Brambory umyjte, oloupejte a najemno nastrouhejte. Nechte chvíli odležet, vysušte přebytečnou vodu a brambory osolte a opepřete.
3.
V misce smíchejte majonézu, vejce, mouku, sůl a vše důkladně promíchejte. Vzniklou směs následně smíchejte s nastrouhanými bramborami.
4.
Poté maso v této směsi obalte a ještě směs na maso pořádně přitlačte.
5.
Nechte na pánvi rozehřát olej a každý obalený kousek kuřecího masa smažte z obou stran.