Losos s rýží na japonský způsob

Losos s rýží na japonský způsob Zdroj: shutterstock.com

Pokud máte rádi ryby a speciálně lososa, jste na správné adrese. Tento pokrm si zaručeně vychutnáte. Zavítáte totiž do tajů dalekého Japonska a vyzkoušíte si místní kuchyni. Není nic lepšího, než zkoušet nové chutě. Rýže s lososem na japonský způsob je něco, co jste určitě ještě neměli. Jejich kuchyně je jedinečná a vy si ji určitě zamilujete!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Střední
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 2

Ingredience

Losos
Sůl špetka
Filety z lososa 2 ks
Rýže
Japonské houby shimeji 1 hrnek
Fazolové výhonky 1 hrnek
Zelí 1 hrnek
Voda 1 hrnek
Rýže 1 hrnek
Miso
Sójová omáčka 2 lžíce
Mirin (japonské rýžové víno) 2 lžíce
Cukr 60 g
Miso (pasta ze sóji) 60 g
Máslo na dochucení
Máslo 2 lžíce

Postup přípravy

1.

Filety z lososa osolte a dejte mírně osmažit na pánev. Poté vyjměte z plotny.

2.

Do hrnce nasypte rýži, přilijte vodu a zamíchejte. Přidejte zelí, fazolové výhonky, shimeji a nahoru položte lososa.

3.

V misce si připravte miso, cukr, mirin, sójovou omáčku a zamíchejte. Omáčkou lososa pokapejte.

4.

Přidejte máslo a přikryjte pokličkou.

5.

Vařte 15 minut při nízké teplotě.

Autor:
Publikováno: 10. 7. 2017 12:21 Nahlásit obsah