Losos s rýží na japonský způsob

Pokud máte rádi ryby a speciálně lososa, jste na správné adrese. Tento pokrm si zaručeně vychutnáte. Zavítáte totiž do tajů dalekého Japonska a vyzkoušíte si místní kuchyni. Není nic lepšího, než zkoušet nové chutě. Rýže s lososem na japonský způsob je něco, co jste určitě ještě neměli. Jejich kuchyně je jedinečná a vy si ji určitě zamilujete!
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Střední
Potřebný čas:
30 minut
Počet porcí:
2
Ingredience
Losos
Sůl
špetka
Filety z lososa
2 ks
Rýže
Japonské houby shimeji
1 hrnek
Fazolové výhonky
1 hrnek
Zelí
1 hrnek
Voda
1 hrnek
Rýže
1 hrnek
Miso
Sójová omáčka
2 lžíce
Mirin (japonské rýžové víno)
2 lžíce
Cukr
60 g
Miso (pasta ze sóji)
60 g
Máslo na dochucení
Máslo
2 lžíce
Postup přípravy
1.
Filety z lososa osolte a dejte mírně osmažit na pánev. Poté vyjměte z plotny.
2.
Do hrnce nasypte rýži, přilijte vodu a zamíchejte. Přidejte zelí, fazolové výhonky, shimeji a nahoru položte lososa.
3.
V misce si připravte miso, cukr, mirin, sójovou omáčku a zamíchejte. Omáčkou lososa pokapejte.
4.
Přidejte máslo a přikryjte pokličkou.
5.
Vařte 15 minut při nízké teplotě.