Netradiční, ale výborný recept na šťouchané brambory s květákem a mandlemi

Netradiční, ale výborný recept na šťouchané brambory s květákem a mandlemi Zdroj: Shutterstock.com

Máte rádi brambory, ale dali byste si raději lehčí přílohu? A co takhle vyzkoušet něco netradičního. Tento recept na šťouchané brambory s květákem a mandlemi je přesně to, co hledáte. S touto přílohou rozhodně zabodujete!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 6

Ingredience

Brambory 1 kg
Mandle 1 hrnek
Květák 1 ks
Jarní cibulka 1 ks
Rozmarýn 1 dle chuti
Olivový olej 2 lžíce
Sůl a pepř 1 dle chuti

Postup přípravy

1.

Kousky brambor dejte do velkého hrnce, zalijte vodou a dejte vařit. Mezitím v mixéru namelte mandle na prášek. Růžičky květáku dejte do jiného hrnce, zalijte vodou a vařte asi 10 minut, dokud květák nezměkne. Těsně předtím přidejte ke květáku jarní cibulku na kolečka.

2.

Slitý květák přidejte do kuchyňského robota k mandlím a mixujte, dokud z květáku nevznikne jmná drť. Uvařené brambory slijte a dejte do velké mísy. Pomocí šťouchadla na brambory je nahrubo rozdrťte. Směs květáku a mandlí vmíchejte do brambor.

3.

Na pánvičce zahřejte olej a přidejte snítku rozmarýnu. Vařte 3 minuty, aby olej nasákl příchuť rozmarýnu. Pokapejte olejem a dochuťte solí a pepřem.  

Autor:
Publikováno: 17. 5. 2017 14:20 Nahlásit obsah