Pečená jehněčí roštěná se selským ratatouille

Pečená jehněčí roštěná se selským ratatouille Zdroj: www.bbc.com

Jehněčí roštěná bez kosti s hromadou pečené zeleniny. Lahodný způsob, jak završit den.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 90 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

Na jehněčí
Sůl a pepř
Jehněčí roštěná, s odstraněným tukem 2 ks
Máslo 25 g
Olivový olej 25 ml
Na selské ratatouille
Nahrubo nasekaná čerstvá bazalka 1 lžíce
Cherry rajčata 225 g
Sůl a pepř
Olivový olej 150 ml
Česnek, hrubě nakrájený 1 stroužek
Malá bulva fenyklu, nakrájená na kousky 1 ks
Cuketa, nakrájená na kousky 2 ks
Červená paprika, nakrájená na kousky 1 ks
Žlutá paprika, nakrájená na kousky 1 ks
Velký lilek, nakrájený na kousky 1 ks
Červená cibule, nakrájená na klínky 1 ks

Postup přípravy

1.

Předehřejte troubu na 220°C.

2.

Rozehřejte pánev, přilijte olej a máslo nechte zpěnit.

3.

Vložte jehněčí a smažte 4-5 minut, příležitostně obracejte, dokud není ze všech stran dozlatova.

4.

Přeneste jehněčí na kovovou mřížku v troubě. Dochuťte solí a pepřem a dejte péct do trouby na 15-20 minut dorůžova, nebo na 30 minut, pokud chcete jehněčí víc propéct.

5.

Vyjměte jehněčí z trouby a nechte maso v teple asi pět minut odpočívat.

6.

Na ratatouille dejte všechnu zeleninu kromě rajčat a bazalky do mísy a zakápněte olivovým olejem. Dochuťte solí a pepřem a dejte na plech na pečení. Vložte do trouby a pečte 10-12 minut, dokud zelenina nezačne zlátnout.

7.

Přidejte rajčata a bazalku, dobře promíchejte a vraťte ratatouille do trouby na dalších 20 minut, nebo dokud nebude zelenina měkká. Dochuťte solí a pepřem a podávejte buď horké, nebo studené.

8.

Na každý talíř dejte do středu ratatouille. Nakrájejte jehněčí na tenké plátky a naaranžujte je přes ratatouille a podávejte.

Publikováno: 1. 8. 2018 15:28 Nahlásit obsah