Pečená sekaná s houbovo-špenátovou nádivkou

Pečená sekaná s houbovo-špenátovou nádivkou Zdroj: shutterstock.com

Sekaná se hodí jak k obědu, tak k večeři. A pokud k vám zavítá návštěva, není nic jednoduššího, než je tímto pokrmem pohostit. A pak už je jedno, v kterou denní hodinu. Tato sekaná se skvěle hodí k omáčkám i třeba k bramborám či kaši. Skvělá bude také jen tak s chlebem. Je totiž plněná špenátem a japonskými houbami. Nic na tom není!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Střední
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 8
Energetická hodnota: 19 kcal / porce

Ingredience

Houbovo-špenátová náplň
Sůl a pepř špetka
Mletý česnek špetka
Listový špenát 3 hrnky
Houby shiitake 2 hrnky
Mleté maso na sekanou
Sůl a pepř špetka
Sezamový olej 2 lžičky
Sójová omáčka 1 lžíce
Kukuřičný škrob 3 lžíce
Vejce 1 ks
Cibule menší 1 ks
Česnek 3 stroužky
Kimchi 1 hrnek
Mleté vepřové maso 1 kg
Mleté hovězí maso 1 kg
Mléko 130 ml
Strouhanka 1 hrnek

Postup přípravy

1.

Houby a špenát osolte, opepřete a smíchejte s česnekovým kořením. Nechte podusit.

2.

V misce smíchejte strouhanku s mlékem a nechte strouhanku nasáknout.

3.

Přidejte mleté maso, nakrájené kimchi, česnek, cibuli, vejce, kukuřičný škrob, sójovou omáčku, sezamový olej, sůl a pepř a pořádně promíchejte.

4.

Připravte si plech vyložený pečícím papírem a postříkejte olejem ve spreji.

5.

Maso vyložte stejnoměrně na pečicí papír a nahoru položte špenátovo-houbovou směs.

6.

Zabalte do rolády a konce uzavřete, abyste vytvořili bochánek.

7.

Pečte 40-45 minut při teplotě 200°C.

Autor:
Publikováno: 22. 7. 2017 08:00 Nahlásit obsah