Pečený filet z lososa ochucený bylinkami a sypaný parmezánem

Pro milovníky ryb a rybích speciality tu máme něco opravdu netradičního. Kombinace lososa, bylinek a parmezánu vytvoří lahodnou chuť a vůni. Vyzkoušejte toto potěšení, ke kterému se budete rádi vracet. Vždyť ryby k létu patří, tak s chutí do toho!
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
20 minut
Počet porcí:
4
Přejeme dobrou chuť!
Ingredience
Losos
Černý pepř
špetka
Sůl
špetka
Olivový olej
1 lžíce
Filety z lososa
1 kg
Bylinková směs
Česnek
3 stroužky
Mandle namleté
60 g
Tymián
1 lžíce
Petrželová nať
60 g
Parmezán
60 g
Postup přípravy
1.
Filet z lososa pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete.
2.
Připravte si bylinkovou směs, tedy smíchejte parmezán, petržel, tymián, mandle, česnek.
3.
Nasypejte na rybí filet, trochu pomačkejte, aby na něm bylinky držely a dejte péct do předem rozehřáté trouby na 12-15 minut na 200°C.
4.
Pro dochucení přidejte kapku citronu.