Pečený filet z lososa ochucený bylinkami a sypaný parmezánem

Pečený filet z lososa ochucený bylinkami a sypaný parmezánem Zdroj: Shutterstock.com

Pro milovníky ryb a rybích speciality tu máme něco opravdu netradičního. Kombinace lososa, bylinek a parmezánu vytvoří lahodnou chuť a vůni. Vyzkoušejte toto potěšení, ke kterému se budete rádi vracet. Vždyť ryby k létu patří, tak s chutí do toho!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 4
Přejeme dobrou chuť! 

Ingredience

Losos
Černý pepř špetka
Sůl špetka
Olivový olej 1 lžíce
Filety z lososa 1 kg
Bylinková směs
Česnek 3 stroužky
Mandle namleté 60 g
Tymián 1 lžíce
Petrželová nať 60 g
Parmezán 60 g

Postup přípravy

1.

Filet z lososa pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete.

2.

Připravte si bylinkovou směs, tedy smíchejte parmezán, petržel, tymián, mandle, česnek.

3.

Nasypejte na rybí filet, trochu pomačkejte, aby na něm bylinky držely a dejte péct do předem rozehřáté trouby na 12-15 minut na 200°C.

4.

Pro dochucení přidejte kapku citronu.

Autor:
Publikováno: 19. 7. 2017 11:05 Nahlásit obsah