Salát s pečeným kozím sýrem

Harmonická kombinace salátu s jemně pečeným kozím sýrem pokrytým tymiánem a strouhankou, podávaná s křupavými česnekovými krutóny - přesně to může být váš originální oběd nebo večeře.
Ingredience
Postup přípravy
Rozdělte kozí sýr na 4 nebo 8 stejných porcí a vytvarujte do cca 1cm koleček. Dejte kolečka z kozího sýru na talíř. Zakápněte olivovým olejem a obraťte, aby byl sýr kompletně pokrytý olejem. Přidejte tymiánové snítky. Přikryjte a nechte v lednici 8 hodin nebo ještě lépe přes noc odpočívat.
Předehřejte troubu na 200°C. Promíchejte spolu strouhanku a sušený tymián v malé misce. Vyjměte sýrová kolečka z oleje a důkladně pokryjte strouhankovou směsí. Přemistěte na olejem zakáplý plech. Pečte v předehřáté troubě do zlatova 10-12 minut.
Mezitím nalijte ocet do malé misky a dochuťte solí a pepřem, vmíchejte zbývajících 500 ml oleje.
Promíchejte salátové listy se zálivkou. Naaranžujte salát na 4 talíře. Každý dozdobte teplými sýrovými kolečky. Ihned podávejte s krutóny.