Salát s pečeným kozím sýrem

Salát s pečeným kozím sýrem Zdroj: www.foodandwine.com

Harmonická kombinace salátu s jemně pečeným kozím sýrem pokrytým tymiánem a strouhankou, podávaná s křupavými česnekovými krutóny - přesně to může být váš originální oběd nebo večeře.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

Krutony
Hlávkový salát 1 ks
Pepř
Sůl
Červený vinný ocet 50 ml
Sušený tymián 1 lžička
Strouhanka 100 g
Snítky tymiánu 3 ks
Extra panenský olivový olej 200 ml
Kozí sýr 200 g

Postup přípravy

1.

Rozdělte kozí sýr na 4 nebo 8 stejných porcí a vytvarujte do cca 1cm koleček. Dejte kolečka z kozího sýru na talíř. Zakápněte olivovým olejem a obraťte, aby byl sýr kompletně pokrytý olejem. Přidejte tymiánové snítky. Přikryjte a nechte v lednici 8 hodin nebo ještě lépe přes noc odpočívat.

2.

Předehřejte troubu na 200°C. Promíchejte spolu strouhanku a sušený tymián v malé misce. Vyjměte sýrová kolečka z oleje a důkladně pokryjte strouhankovou směsí. Přemistěte na olejem zakáplý plech. Pečte v předehřáté troubě do zlatova 10-12 minut.

3.

Mezitím nalijte ocet do malé misky a dochuťte solí a pepřem, vmíchejte zbývajících 500 ml oleje.

4.

Promíchejte salátové listy se zálivkou. Naaranžujte salát na 4 talíře. Každý dozdobte teplými sýrovými kolečky. Ihned podávejte s krutóny.

Publikováno: 29. 8. 2018 16:28 Nahlásit obsah