Anglická fazolová polévka

Anglická fazolová polévka Zdroj: Shutterstock.com

Nový rok je již za dveřmi a mnoho z nás si na první den v roce připravuje čočku na kyselo. Proč se ale omezovat pouze na tento pokrm? Podle tradice bychom v tento den měli jíst právě luštěniny kvůli bohatství a penězům. Vyzkoušejte tedy tuto anglickou fazolovou polévku.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 6

Ingredience

Cukr, sladká červená paprika a bobkový list dle chuti
Sůl a pepř dle chuti
Rajčatové pyré dle chuti
Sójová omáčka 4 lžíce
Brambory 3 ks
Zelené fazolové lusky 1 hrnek
1/2 hrnku hrášku
1/2 hrnku červených fazolí
Česnek 2 stroužky
Cibule 1 ks
Mrkve 2 ks
Mleté maso (vepřové nebo hovězí) 200 g
Hovězí maso 500 g

Postup přípravy

1.

Ještě předtím než se pustíte do přípravy polévky, namočte fazole přes noc ve vodě. Poté je propláchněte a v nové vodě uvařte.

2.

Následně vařte maso a přidejte bobkový list. Vařte tak dlouho, dokud nebude maso měkké. Následně jej vyjměte ven a nahraďte ho bramborami.

3.

Poté co brambory změknou, přidejte uvařené fazole, mrkev, fazolové lusky a hrášek. Nakonec přidejte sójovou omáčku.

4.

Cibuli nakrájejte najemno a smíchejte ji s česnekem a rajčatovým pyré. Vše krátce osmahněte a tuto směs přidejte do polévky. Zároveň přidejte také maso a koření dle vaší chuti.

5.

Vše ještě chvíli povařte a můžete ihned podávat.

Autor:
Publikováno: 1. 1. 2018 19:49 Nahlásit obsah