Drožďová polévka s knedlíčky - vegan

Drožďová polévka s knedlíčky - vegan Zdroj: glory_box

Tuhle polévku jste jisto jistě poprvé ochutnali od své babičky a teď potřebujete znát ten správný recept. Máme ho pro vás včetně receptu na drožďové knedlíčky, a to vše ve veganské verzi ;-)

4 Hodnoceno:  1 x
Obtížnost receptu: Střední
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 2

Ingredience

Polévka
Česnek 2 stroužky
Zeleninový vývar nebo z bujónu 1 l
Rostlinný olej
Sušené chilli - volitelné
Zelená cibulka dle chuti
Sůl a pepř dle chuti
Droždí kostka 2 ks
Majoránka dle chuti
Polévkové koření (nové koření, bobkový list, pepř, apod.) dle chuti
Knedlíčky
Droždí kostka 1 ks
Rostlinný olej 1 lžíce
Majoránka dle chuti
Česnek 2 stroužky
Sůl a pepř dle chuti
Voda podle potřeby
Polohrubá mouka 1 lžíce
Hraška nebo cizrnka (mouka) 2 lžíce
Strouhanka 2 lžíce
Prášek do pečiva špetka

Postup přípravy

1.

Na rostlinném oleji rozpusťte v hrnci obě kostky droždí a poté je zalijte vývarem - čím méně ho použijete, tím více bude cítit chuť droždí.

2.

Do vývaru přidejte polévkové koření, jaké máte rádi a nechte vařit.

3.

Mezitím si připravte těsto na knedlíčky - opět na oleji rozpusťte kostku droždí a odstavte z ohně. Přidejte veškeré ingredience a pomocí vody dostaňte těsto na takovou hustotu, ze které bude možné v rukách ukoulet knedlíčky. Při dochucování knedlíčků ingrediencemi nešetřete.

4.

Knedlíčky nyní můžete vkládat do vroucí polévky a nechat vařit. Podle velikosti knedlíčků odhadněte délku vaření. Obyčejně stačí 3 minuty.

5.

Celou polévku ještě dochuťte solí, pepřem, majoránkou a česnekem. Přidejte nasekanou zelenou cibulku. Někteří milují v drožďové polévce chilli.

Autor:
Publikováno: 23. 9. 2017 09:00 Nahlásit obsah