Italská cuketovo-parmazánová polévka

Italská cuketovo-parmazánová polévka Zdroj: www.bbc.com

Krémová polévka plná kontrastních struktur a chutí - rychlá a jednoduchá, navíc skvěle chutná i zastudena.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

Strouhaný parmazán 50 g
Hrst hladkolisté petržele
Smetana 60 ml
Kuřecí vývar 750 ml
Cuketa 1 kg
Pepř a sůl
Hrst bazalky
Nasekaný česnek 1 lžíce
Extra panenský olivový olej 60 ml
K podávání
Salát
Chléb

Postup přípravy

1.

Cukety nakrájejte podélně na čtvrtky a pak na 1cm plátky.

2.

Na pánvi rozehřejte na středním ohni olej.

3.

Česnek, bazalku, sůl a cukety pomalu opékejte asi 10 minut, dokud cukety lehce nezhnědnou a nezměknou.

4.

Přidejte bílý pepř, pak vlijte vývar (nebo vodu pro vege verzi) a nechte 8 minut vřít. Pak odstraňte z ohně.

5.

Dejte tři čtvrtě polévkové směsi do mixéru a zpracujte do hladka.

6.

Vraťte směs na pánev a vmíchejte smetanu, petržel a parmazán.

7.

Naberte polévku do mísy a dochuťte solí a pepřem. Posypte dalším parmazánem a podávejte s chlebem a salátem.

8.

Polévka je skvělá jak teplá, tak i zastudena, což se náramně hodí v letošních úmorných teplech.

Publikováno: 9. 8. 2018 17:03 Nahlásit obsah