Italská cuketovo-parmazánová polévka

Krémová polévka plná kontrastních struktur a chutí - rychlá a jednoduchá, navíc skvěle chutná i zastudena.
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
60 minut
Počet porcí:
4
Ingredience
Strouhaný parmazán
50 g
Hrst hladkolisté petržele
Smetana
60 ml
Kuřecí vývar
750 ml
Cuketa
1 kg
Pepř a sůl
Hrst bazalky
Nasekaný česnek
1 lžíce
Extra panenský olivový olej
60 ml
K podávání
Salát
Chléb
Postup přípravy
1.
Cukety nakrájejte podélně na čtvrtky a pak na 1cm plátky.
2.
Na pánvi rozehřejte na středním ohni olej.
3.
Česnek, bazalku, sůl a cukety pomalu opékejte asi 10 minut, dokud cukety lehce nezhnědnou a nezměknou.
4.
Přidejte bílý pepř, pak vlijte vývar (nebo vodu pro vege verzi) a nechte 8 minut vřít. Pak odstraňte z ohně.
5.
Dejte tři čtvrtě polévkové směsi do mixéru a zpracujte do hladka.
6.
Vraťte směs na pánev a vmíchejte smetanu, petržel a parmazán.
7.
Naberte polévku do mísy a dochuťte solí a pepřem. Posypte dalším parmazánem a podávejte s chlebem a salátem.
8.
Polévka je skvělá jak teplá, tak i zastudena, což se náramně hodí v letošních úmorných teplech.