Kukuřičný krém z Tchaj-wanu

Tato kukuřičná polévka je stálicí v obědových krabičkách v Tchaj-wanu. Naši luxusní verzi ještě zdobí na oleji pečený vaječný žloutek, který jí dodá hlubokou chuť a sametovou strukturu.
Ingredience
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 80°C. Nalijte olej do malého ohnivzdorného hrnce. Žloutky vložte na olej a pečte v předehřáté troubě 1 hodinu.
Zatímco se žloutky pečou, smíchejte kukuřičná vřetena s mlékem ve velkém hrnci a povařte na slabém ohni, příležitostně zamíchejte, dokud se mléko nevstřebá kukuřičnou chuť, trvá to asi 20 minut. Nepřiveďte mléko k varu. Dejte hrnec mimo sporák a nechte 10 minut odpočinout. Nalijte směs skrz cedník do mísy. Pevné složky vyhoďte a mísu dejte stranou.
Smíchejte spolu cibuli, máslo a sůl ve velké pánvi nad slabým ohněm. Za stálého míchání vařte, dokud se máslo nerozpustí. Vmíchejte kukuřičná zrna. Částečně přikryjte a vařte za občasného míchání, dokud zelenina nezměkne, asi 15 minut. Odstraňte z ohně.
Rozmixujte cibulovou směs a 0,5 litru mléka v mixéru do jemna. Dle chuti přidejte cukr a sůl. Rozdělte směs do šesti nahřátých polévkových misek. Opatrně vložte do každé misky vaječný žloutek. Poprašte pepřem a podávejte.