Podzimní polévka z dýně Hokaido

Podzimní polévka z dýně Hokaido Zdroj: shutterstock.com

K přípravě této polévky nebudete potřebovat mnoho ingrediencí, přesto se vám podaří dílo hodné kvality šéfkuchaře. Z dýně Hokaido se vaří snadno a rychle. Nebojte se začít, s naším receptem to zvládnete na výbornou.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

1/2 středně velké dýně Hokaido
Cibule 2 ks
Smetana 1 balení
Sůl a pepř dle chuti
Semínka a bylinky na posypání, příp. opečené kousky chleba
Olivový olej

Postup přípravy

1.

Dýni pečlivě umyjeme a rozkrájíme na menší kousky.

2.

Poskládáme na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme olejem, zakryjeme alobalem a pečeme na 180°C po dobu 20 minut. Poté odkryjeme alobal a opékáme dalších 20 minut.

3.

V rendlíku mezi tím opražíme najemno nasekanou cibulku do zlatavé barvy, přidáme opečenou dýni a zalijeme vařící vodou (cca 1 až 1,5l).

4.

Chvilku necháme společně provařit a odstavíme z ohně.

5.

Polévku rozmixujeme na krémovou konzistenci. Poté můžeme přidat oblíbené bylinky, sůl a pepř

6.

Na závěr do polévky přidáme půl kelímku smetany a zbytek smetany si necháme na ozdobu polévky přímo na talíři.

7.

Polévku můžeme, kromě smetany, ozdobit opraženými semínky, cibulkou nebo chlebem.

Autor:
Publikováno: 21. 9. 2017 10:10 Nahlásit obsah