Podzimní polévka z dýně Hokaido

K přípravě této polévky nebudete potřebovat mnoho ingrediencí, přesto se vám podaří dílo hodné kvality šéfkuchaře. Z dýně Hokaido se vaří snadno a rychle. Nebojte se začít, s naším receptem to zvládnete na výbornou.
Ingredience
Postup přípravy
Dýni pečlivě umyjeme a rozkrájíme na menší kousky.
Poskládáme na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme olejem, zakryjeme alobalem a pečeme na 180°C po dobu 20 minut. Poté odkryjeme alobal a opékáme dalších 20 minut.
V rendlíku mezi tím opražíme najemno nasekanou cibulku do zlatavé barvy, přidáme opečenou dýni a zalijeme vařící vodou (cca 1 až 1,5l).
Chvilku necháme společně provařit a odstavíme z ohně.
Polévku rozmixujeme na krémovou konzistenci. Poté můžeme přidat oblíbené bylinky, sůl a pepř
Na závěr do polévky přidáme půl kelímku smetany a zbytek smetany si necháme na ozdobu polévky přímo na talíři.
Polévku můžeme, kromě smetany, ozdobit opraženými semínky, cibulkou nebo chlebem.