Tomatová polévka s Lučinou sypaná parmazánem

Tomatová polévka s Lučinou sypaná parmazánem Zdroj: Shutterstock.com

V sychravých dnech vás večer lépe nezasytí a nezahřeje nic jiného než pořádná domácí hustá polévka. Zkuste dnes třeba tu rajčatovou.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 2

Ingredience

Suroviny
Cibule 1 ks
Česnek 2 ks
Bobkové listy 3 ks
Rajčata krájená s bazalkou v plechovce 800 g
Zeleninový vývar 500 ml
Strouhaný parmezán 50 g
Lučina 1 ks

Postup přípravy

1.

Na olivovém oleji zpěníme cibulku a česnek, přidáme rajčata, zeleninový vývar a bobkové listy.

2.

Vaříme přibližně 20 minut, až jsou rajčátka měkká.

3.

Vytáhneme bobkový list a rozmixujeme dohladka.

4.

Vmícháme kostku Lučiny a dle chuti osolíme a opepříme.

5.

Podáváme posypané strouhaným parmezánem. Taktéž doporučujeme toustíky opečené na olivovém oleji.

Publikováno: 5. 5. 2017 09:52 Nahlásit obsah