Tradiční maďarská gulášová polévka

Tato polévka se původně jmenuje Bogracsgulyas a je to pokrm, který si na otevřeném ohni připravovali maďarští ovčáci přímo při práci.
Ingredience
Postup přípravy
Nakrájejte hovězí maso na kostičky. Na větší hluboké pánvičce rozehřejte olej, přidejte cibuli a následně snižte teplotu. Přidejte mletou papriku a poté nakrájené maso. Poté přidejte česnek, kmín a vše podlijte vodou.
Přikryjte pokličkou a nechte dusit na mírném stupni. Vody dejte tak, aby se maso nepřipálilo, ale aby ani neplavalo.
Mezitím, co necháte maso dusit, nakrájejte brambory na kostičky. Jakmile bude maso měkké, dejte pokličku pryč a nechte vodu vypařit.
K masu přidejte brambory, vše promíchejte a vyčkejte, dokud brambory nezesklovatí. Následně přidejte vodu nebo vývar a zbytek zeleniny.
Vezměte vejce, mouku a sůl a uhněťte těsto. Pomocí pomoučených prstů z něj odtrhávejte menší kousky, které hodíte do polévky. Do zavaření nočků se pusťte, až budou brambory měkké. Že jsou nohy hotové, poznáte tak, že vyplavou na hladinu.