Tradiční maďarská gulášová polévka

Tradiční maďarská gulášová polévka Zdroj: brightside.me

Tato polévka se původně jmenuje Bogracsgulyas a je to pokrm, který si na otevřeném ohni připravovali maďarští ovčáci přímo při práci.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 6
Energetická hodnota: 25 kcal / porce

Ingredience

Vejce 1 ks
Mouka 80 g
Voda nebo vývar 3 l
Rajče 1 ks
Sladká paprika 140 g
Brambory 1 kg
Sůl, kmín a česnek dle chuti
Mletá paprika 3 lžíce
Cibule 300 g
Rostlinný olej
Hovězí maso 1 kg

Postup přípravy

1.

Nakrájejte hovězí maso na kostičky. Na větší hluboké pánvičce rozehřejte olej, přidejte cibuli a následně snižte teplotu. Přidejte mletou papriku a poté nakrájené maso. Poté přidejte česnek, kmín a vše podlijte vodou.

2.

Přikryjte pokličkou a nechte dusit na mírném stupni. Vody dejte tak, aby se maso nepřipálilo, ale aby ani neplavalo.

3.

Mezitím, co necháte maso dusit, nakrájejte brambory na kostičky. Jakmile bude maso měkké, dejte pokličku pryč a nechte vodu vypařit.

4.

K masu přidejte brambory, vše promíchejte a vyčkejte, dokud brambory nezesklovatí. Následně přidejte vodu nebo vývar a zbytek zeleniny.

5.

Vezměte vejce, mouku a sůl a uhněťte těsto. Pomocí pomoučených prstů z něj odtrhávejte menší kousky, které hodíte do polévky. Do zavaření nočků se pusťte, až budou brambory měkké. Že jsou nohy hotové, poznáte tak, že vyplavou na hladinu.

Autor:
Publikováno: 17. 12. 2017 23:04 Nahlásit obsah