Křupavé bochánky na 4 způsoby

Pokud rádi mlsáte, ale nezáleží vám na tom, zda je to sladké nebo slané, určitě si zamilujete tyto křupavé bochánky. Nejsou ničím plněny, ale díky správným přísadám vykouzlíte opravdu lahodnou chuť. Ať už přidáte slaninu, sýr nebo chilli papričku, bude to trefa do černého! Vyzkoušejte jedinečnou chuť a uvidíte, že si ji u vás doma každý zamiluje!
Ingredience
Postup přípravy
Do mísy dejte mouku, sůl, cukr a promíchejte.
Do další misky dejte vodu, sušené droždí, olivový olej, promíchejte a dejte na 2 minuty odpočinout.
Poté nalijte do misky s moukou, promíchejte a vypracujte do těsta. Nechte 20 minut odpočinout.
Těsto rozkrojte na dvě poloviny. Udělejte koule a dejte na plech a přikryjte hadrem, aby byly bochánky v teple. Nechte 4 hodiny nakynout.
Po nakynutí utvořte menší koule a vyskládejte na pánev jednu vedle druhé a potřete vodou.
Podle chuti si vyberte, které bochánky chcete dělat a případně potřete.
Pečte v předem rozehřáté troubě na 190°C po dobu 15-20 minut.