Křupavé bochánky na 4 způsoby

Křupavé bochánky na 4 způsoby Zdroj: shutterstock.com

Pokud rádi mlsáte, ale nezáleží vám na tom, zda je to sladké nebo slané, určitě si zamilujete tyto křupavé bochánky. Nejsou ničím plněny, ale díky správným přísadám vykouzlíte opravdu lahodnou chuť. Ať už přidáte slaninu, sýr nebo chilli papričku, bude to trefa do černého! Vyzkoušejte jedinečnou chuť a uvidíte, že si ji u vás doma každý zamiluje!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Střední
Potřebný čas: 330 minut
Počet porcí: 6

Ingredience

Klasické máslové bochánky na medu
Med 1 lžíce
Olivový olej 1 lžíce
Sušené droždí 2 lžičky
Cukr krupice 1 lžíce
Sůl 2 lžíce
Hladká mouka 4 hrnky
Rozpuštěné máslo 2 lžíce
Voda 2 hrnky
Petrželové bochánky s česnekem
Česnek lisovaný 1 lžíce
Petrželová nať 1 lžíce
Rozpuštěné máslo 2 lžíce
Bochánky na slanině
Nasekaná pažitka dle chuti
Anglická slanina dle chuti
Cheddar sýr strouhaný dle chuti
Bochánky s chilli papričkami
Paprička jalapeño dle chuti
Cheddar sýr strouhaný dle chuti

Postup přípravy

1.

Do mísy dejte mouku, sůl, cukr a promíchejte.

2.

Do další misky dejte vodu, sušené droždí, olivový olej, promíchejte a dejte na 2 minuty odpočinout.

3.

Poté nalijte do misky s moukou, promíchejte a vypracujte do těsta. Nechte 20 minut odpočinout.

4.

Těsto rozkrojte na dvě poloviny. Udělejte koule a dejte na plech a přikryjte hadrem, aby byly bochánky v teple. Nechte 4 hodiny nakynout.

5.

Po nakynutí utvořte menší koule a vyskládejte na pánev jednu vedle druhé a potřete vodou.

6.

Podle chuti si vyberte, které bochánky chcete dělat a případně potřete.

7.

Pečte v předem rozehřáté troubě na 190°C po dobu 15-20 minut.

Autor:
Publikováno: 10. 7. 2017 09:38 Nahlásit obsah