Dokonalá žebírka pro pořádné chlapy

Mistrovství v hokeji je tady a vy chcete být připraveni, až přijdou kamarádi na zápas k vám? Vsaďte na tato žebírka, která budou pryč během první třetiny!
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Střední
Potřebný čas:
45 minut
Počet porcí:
4
Energetická hodnota:
23 kcal / porce
Ingredience
Maso
Zadní žebra
Marináda
Med
4 lžičky
Sriracha
4 lžičky
Sezamový olej
2 lžičky
Nastrouhaný zázvor
2 lžičky
Česnek
2 stroužky
Hoisin omáčka
1 hrnek
Sójová omáčka
1 hrnek
Sůl
1 lžička
Pepř
1 lžička
Smažení
Rostlinný olej či jiný tuk
Omáčka
Sezamový olej
4 lžičky
Rýžový ocet
4 lžičky
Med
1 hrnek
Hoisin omáčka
1 hrnek
Sójová omáčka
1 hrnek
Postup přípravy
1.
Všechny ingredience na marinádu vložte do mísy a smíchejte.
2.
Žebra naložte do mísy s marinádou.
3.
Nechte naložit alespoň 1 hodinu.
4.
Poté vložte žebra na plech.
5.
Dejte péct do trouby na 30 minut na 140°C.
6.
Po upečení rozpalte pánev a na chvilku dejte žebra osmažit.
7.
Nakonec žebra namočte do omáčky a můžete servírovat.