Netradiční speciality, co na grilu nečekáte. Vyzkoušíte je?

Netradiční speciality, co na grilu nečekáte. Vyzkoušíte je? Zdroj: Shutterstock.com

Grilování již dávno není jen o mase a i v tomto případě se kreativitě meze nekladou. Ugrilovat se dá téměř vše, chce to jen vědět ten správný poměr ingrediencí a kombinací. Z tohoto důvodu vám dnes přinášíme pět netradičních receptů, které oživí vaše letní grilování.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 6
Energetická hodnota: 167 kcal / porce
Tyto recepty jsme si pro vás připravili ve spolupráci se společností Mountfield, která vám kromě špičkových grilů přináší i grilovací nářadí jako stvořené pro přípravu těchto pokrmů. 

Ingredience

Grilovaný meloun
Olej 2 lžíce
Nasekaná bazalka nebo máta dle chuti
Mořská sůl dle chuti
Malý až středně velký meloun nakrájený na kostky 1 ks
Grilované broskve
Máslo 1 lžíce
Hnědý cukr 1 lžička
Vanilkový likér
Broskve
1/3 hrnku řepkového nebo slunečnicového oleje
Česnekový chléb
Těsto na pizzu (lze použít listové těsto) 1 balení
Extra panenský olivový olej 2 lžíce
Mořská sůl dle chuti
Na jemno nakrájený česnek 2 lžíce
1/2 hrnku strouhaného parmezánu
Chilli vločky dle chuti
Nakrájenou pažitku nebo petržel na ozdobu
Grilované hermelínové kuličky
Hermelíny 4 ks
Mleté maso 600 g
Sůl a pepř dle chuti
Cibule 1 ks
Rohlíky 2 ks
Mléko 250 ml
Anglická slanina 250 g
Vejce 1 ks
Olej a grilovací koření dle chuti
Grilované francouzské toasty
Toastový chléb 12 ks
Olej
Máslo, javorový sirup nebo džem
Vanilkový extrakt 1 lžíce
Sůl špetka
1/4 hrnku cukru
Vejce 6 ks

Postup přípravy

1.

Grilovaný meloun - Každý kousek melounu propláchněte vodou a vysušte. Následně potřete olejem a kousky melounu grilujte 4 – 5 minut z každé strany. Jakmile se na melounu objeví proužky od grilu, osolte ho a posypejte bazalkou či mátou a podávejte.

2.

Grilované broskve - Rozkrojte broskve na polovinu a odstraňte pecku. Následně smíchejte olej s máslem, hnědým cukrem a vanilkovým likérem. Směs míchejte tak dlouho, dokud se cukr úplně nerozpustí. Poté tuto směs naneste na broskve a dejte je na gril. Každý kousek broskve podávejte s vaší oblíbenou zmrzlinou.

3.

Česnekový chléb - Rozválejte těsto tak, aby bylo přibližně 1,5 cm tlusté a potřete ho olivovým olejem. Následně těsto dejte doprostřed grilu na 2 – 3 minuty a poté ho otočte a opečte ještě z druhé strany. Potřete ho opět olivovým olejem, přidejte mořskou sůl, česnek, chilli vločky a strouhaný parmezán. Vše rovnoměrně rozprostřete a uzavřete víko grilu na 3 – 4 minuty. Po uplynutí této doby je váš chléb hotov a podávat ho můžete ke grilovanému masu nebo jen tak k vašemu oblíbenému dipu.

4.

Grilované hermelínové kuličky - Smíchejte mleté maso s rohlíky namočenými v mléce, se žloutky, s hermelíny nakrájenými na malé kousky, solí a pepřem. Z bílků ušlehejte pomocí mixéru tuhý a hladký sníh, který do směsi lehce vmíchejte. Následně z této směsi pomocí rukou vytvořte kuličky, které napichujte na jehly střídavě s plátky cibule a slaniny. Každý hermelínový špíz potřete směsí grilovacího koření a oleje a ogrilujete.

5.

Grilované francouzské toasty - V misce smíchejte vejce s cukrem, solí a vanilkovým extraktem. Poté do této směsi ponořte každý kousek toastového chleba, který nechte namočený tak 1 – 2 minuty. Následně grilujte 2 minuty z každé strany, dokud se neobjeví mřížky grilu. Francouzský toast podávejte s rozpuštěným máslem, javorovým sirupem nebo oblíbeným džemem.

Autor:
Publikováno: 28. 6. 2018 08:32 Nahlásit obsah