Když vám v kuchyni dojde některá surovina, víte, čím ji máte nahradit?

Když vám v kuchyni dojde některá surovina, víte, čím ji máte nahradit? Zdroj: shutterstock.com

Stane se to každé z nás - máte naplánované jídlo, které chcete nachystat, ale až při vaření zjistíte, že vám něco chybí. Co s tím? My víme, jak chybějící suroviny nahradit.

Chybí vám bílky?

Potřebujete více sněhu a máte málo bílků? Tak na jeden bílek přidejte 1 lžíci studené vody a je to.

Chcete červenou cukrovou polevu?

Lehce ji vyrobíte i bez cukrářského barviva. Použijte místo vody ovocný čaj z červených plodů.

Čím nahradit sůl?

Jednoduše zkuste majoránku. Je zdravější jak sůl.

Chybí vám jíška?

Nahraďte ji bramborovou kaší v prášku. Zahuštěná polévka nebo omáčka bude i tak velmi chutná.

Zdroj: shutterstock.com

Potřebujete zakysanou smetanu?

Místo zakysané smetany použijte bílý jogurt, do kterého zamícháte trochu hladké mouky.

Nechcete tučný máslový krém?

Nechceme-li v zákusku tučný máslový krém, tak polovinu másla nahradíme stejným množstvím smetany ke šlehání a vymícháme do hladka.

Chcete udělat máslové těsto nadýchané?

Pečivo z těsta bude báječně nadýchané a křehké, když máslo v těstě nahradíme stejným množstvím kysané smetany.

Došlo vám mléko?

V případě, že nám doma chybí mléko, nahradíme ho stejným množstvím sodovky, nebo sycené neochucené vody. Můžete také zkusit použít jogurt. Věřte, stojí to za to.

Autor:
Publikováno: 4. 5. 2018 12:00 Nahlásit obsah